A meztelen dobos

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (25)
Keményebb Jack Blacknél, és sáromosabb, mint Hugh Grant. Ki az? Hát a meztelen dobos, aki huszonéves frusztrációit vezeti le egy tinibanda és egy pár dobverő segítségével.
Az utóbbi évek hollywoodi filmtermése kiemelt figyelmet szánt a nyolcvanas évek letűnt sztárjai, illetve általában véve a rakkenroll életforma bemutatásának. A Rocksuli alapkurzusa után jó adag fincsi nyálat kaptunk a képünkbe a Zene és szöveg szereplőitől, Russell Brand pedig istenien hozta napjaink rocksztárját a Lepattintvában. Most egy kisképernyős király, Rainn Wilson (Office) kapaszkodik a metronómba, hogy a Peresztrojka évtizedének fejkendős-tűzijátékos szoftmetál hangulatát idézze meg, kiegészülve néhány, az Apatow-istálló színészeire emlékeztető tizenéves formával. 
 
Történik ugyanis, hogy Fish, a legendás Vesuvius együttes egykori dobosa céltalanul tengeti napjait, munkahelyről munkahelyre vándorol, mígnem kénytelen lesz egy időre beköltözni nővéréhez és annak családjához. Szerencséjére unokaöccse éppen dobost keres zenekarába az érettségi bálos fellépésre, úgyhogy Fish csatlakozik, és izzadó testének hála, hamarosan sztárcsapatot csinál a zenekarból. A nagyszerű figurák és alapötlet ellenére a történet hamar átcsap szerelmes-vívódós turnéfilmbe, és a poénok is egyre finomodnak, de A meztelen dobos így is nagyon kellemes, ritmusos, gusztustalan és nehezen felejthető élményt nyújt. 
csmozi
2008.09.24
|
The Rocker
amerikai zenés vígjáték, 102 perc, 2008
A kiöregedett munkanélküli rocker unokaöccse zenekarával tér vissza a nagybetűs és cseppet sem veszélytelen életbe. Fergetegesen gusztustalan és mélyérzésű vígjáték.
Rendező:

Peter Cattaneo

Színész:

Rainn Wilson
(Fish)

Christina Applegate
(Kim)

Jane Lynch
(Lisa)

Jeff Garlin
(Stan)

Emma Stone
(Amelia)

Jason Sudeikis
(David Marshall)

Bradley Cooper
(Trash)

Jane Krakowski
(Carol)

Will Arnett
(Lex)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. október 2.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.