A nagy trükk

olvasói
6/10 (3)
A becsapós-trükkös filmek reneszánszukat élik, egyes író-rendezők (például David Mamet) egész életművet szentelnek az átveréseknek, és kártyás filmet is láttunk már eleget. Az ilyesféle mozikon edzett nézők jól tudják, hogy ilyenkor minden benn van a pakliban, csel cselt követ, a kérdés tehát, mi újat tud még letenni egy ilyen film az asztalra?A nagy trükk elsőfilmnek meglepően magabiztos, és egyik nagy előnye, hogy bár világrengető újdonságokkal nem szolgál, de nem is feszíti túl a húrt a csavarok terén, így képes a műfaji határokon belül hiteles maradni. A cselekmény tulajdonképpen két nagy játszma körül forog, a főszereplő szerelmi háromszögtémával terhelt svindlertrió két húzását követjük nyomon, némi maffiaszállal megspékelve.

A tempó tetszetősen nyugodt, van idő elmélyedni a kártyabarlangok hangulatában, és a sztori fokozatosan válik egyre izgalmasabbá és érdekesebbé. De az adu ász mégis a legendás, öltönyös, szivaros rutinróka mellékszerepében a filmet könnyedén lenyúló Sylvester Stallone, aki láthatóan nagyon örül a neki osztott lapoknak. ***Extrák:

Semmi.Shade

2003 amerikai krimi Hossz: 101 perc Forgalmazó: UIP-Duna Film Rendező: Damian Nieman Szereplők: Gabriel Byrne, Thandie Newton, Stuart Townsend, Jamie Foxx, Melanie Griffith, Sylvester Stallone Hang: magyar, angol 5.1 Felirat: magyar, héber
Watsz Demeter
2004.05.19
|
Shade
amerikai thriller, 90 perc, 2003
Rendező:

Damian Nieman

(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.