Sasszem

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (6)
Valaki figyel - az üldözési mánia majdnem annyira hálás filmtéma, mint az üldözés.
Üldözési mánia és üldözés - a lényeg, hogy a néző hátra dőljön, aztán mindjárt föl is kucorodjon, hogy aztán néha fel-felugrálva izgalomban töltse a film játékidejét. A D. J. Caruso (Disturbia) rendezésében készült akcióthriller egy nagyvárosi lúzert és egy fiatal anyát üldöz végig egy rejtélyekkel teli történeten, amiben minden egy hajszálon múlik, de azért az utolsó tizedmásodpercben mindig elhárítható a katasztrófa. 
 
A tökéletesen egyhangú életű Jerryt (Shia LaBeouf - Indiana Jones és a kristálykoponya királysága) egy szép napon - a korszellem nevében - terrorizmus vádjával latartóztatják, aztán ugyanilyen váratlanul ki is szabadul, miközben a gyermekével megzsarolt Rachellel (Michelle Monaghan - Mission Impossible III.) hasonlóan ijesztő események következtében lesz Jerry társa a nagy versenyfutásban, aminek eleinte még a céljával sincsenek tisztában. Az eseményeket egy ismeretlen női hang irányítja telefonon, aki úgy tűnik, mindent tud és mindent képes irányítani. 
 
A filmet látva eszünkbe juthat a hasonlóan mindent látó megfigyelőktől űzött Közellenség, de Hitchcock Az ember, aki túl sokat tudott című klasszikusa is beugorhat filmbarátoknak. Pergő, csavaros és a maga nemében elsőrangú popkorn(házi)mozi. 
 
Kiadás: Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat a filmhez és ahhoz a kevéske extrához, ami van: 3 perces werkfilm és három nyúlfarknyi kihagyott jelenet. 

Eagle Eye, 2008, 113 perc, InterCom (12)
nelson
2009.02.09
|
Eagle Eye
amerikai akcióthriller, 100 perc, 2008
Akciódús parafilm a totális megfigyelés és a mesterséges intelligencia veszélyeiről. Die Hard, Indy és Hitchcock egyben.
Rendező:

D.J. Caruso

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. október 2.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.