Az ajánlat

The Proposition, angol-ausztrál western, 104 perc, 2005; Cornerfilm
est.hu:
10/10
|
olvasói
7/10 (4)
The Proposition
angol-ausztrál western, 104 perc, 2005
Nick Cave forgatókönyvéből készült ausztrál western egy férfiról, aki saját és öccse szabadságát csak enyhén pszichopata bátyja megölésével veheti meg, és ez nem könnyű feladat.
rendező:

John Hillcoat

Bemutató: 2008. október 9.
Ki gondolta volna, hogy a Szegénylegények és a Peckinpah-westernklasszikusok között csupán egyetlen láncszem található és az Ausztráliában készült a 21. században, avagy milyen lett volna a Mad Max 3., ha Terence Malick forgatja a Vadnyugatról?
Nick Cave rock-poéta és John Hillcoat kliprendező összeszokott író-rendező párosa nem csupán hamisítatlan betyárwesternt kerekített saját, dingólakta Hortobágyuk kopár pompájú, fehér izzású szívében, középpontban a hatalom terrorjával és a hagyományos erkölcsi kötelékek szakítószilárdságával, de megtalálta hozzá azt a tökéletes egyensúlyt brutális rögrealizmus és szívszorító szépségű költőiség között, amire a műfaj őshazájában is csak a legnagyobb rendezők voltak képesek. Az ajánlat tragikus kalandtörténete a brit fogságból halálos küldetésre bocsátott banditáról, akinek meg kell ölnie bandavezér bátyját, hogy megmentse kisöccsét az akasztófától, nem csupán kíméletlen morális dilemmák és véres, kegyetlen küzdelmek során át vezeti főhősét a végső megtisztulás felé, de egyben hiteles képet nyújt egy másfajta, számunkra ismeretlen Vadnyugatról - olyan különleges mesevilágba kalauzolva el a nézőt, amely a balladai hangvétel ellenére is leginkább poszt-apokaliptikus fantasy-filmeket idéz.  
 
Kiadás: A fő fogáshoz illő szikár, de átfogó extrakészlet egy költői hangütésű, félórás werkfilmmel (ami a kiváló színészgárdára összpontosít), egy külön Guy Pearce-interjúval és nyolc kimaradt részlettel, amelyek leginkább a történet egyetlen női szereplőjét gazdagítják. A hang DD 5.1-es magyar és angol, a fordítás derekasan megküzd a Cave-szövegek kihívásával, de akad, hogy alulmarad. 
vadalma
2009.04.27
|
(5 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:05
Lány a tenger fenekén
német romantikus film, 2011
18:25
Trükkös öregfiúk
francia vígjáték, 2018
18:30
Hidalgo - A tűz óceánja
amerikai kalandfilm, 2004
18:35
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
18:40
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete
magyar ismeretterjesztő film, 2015
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.