Halálfutam

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (47)
A zéró tolerancia korában kimondottan jót tehet a magyar közlekedési morálnak, ha a kedves vezetők a moziban élik ki gyorshajtási és közúti gyilkolási vágyaikat.
Minden agresszív, elakadásjelző-mániás, ólomlábú parasztnak a Halálfutam vetítésén a helye, a hullazsákgyárosok pedig siránkozhatnak, mert Jason Statham úgy hajtja a gépet a jövőbeni börtönkomplexum versenypályáján, hogy nem mindenkinek lesz kedve utánozni őt. Hősünk természetesen ártatlanul kerül a profitalapú üzemeltetésű magándutyiba, ahonnan csak úgy menekülhet, ha élve megnyer egy interneten közvetített gépfegyveres-halálcsapdás autóversenyt. Ráadásul mindezt egy vasmaszkban kell produkálnia, elődei ugyanis nem jártak sikerrel, a nézők pedig nem sejthetik, hogy kedvencük, Frank már nem ugyanaz a Frank. 
 
A B-filmek királya és Új-Hollywood úttörőinek mecénása, Roger Corman producer 1975-ben Death Race 2000 címen készítette el ennek a történetnek az eredetijét David Carradine és Sylvester Stallone főszereplésével, ez a mostani jövőkép azonban sokkal kevésbé vicces, és jóval sötétebb. A kaptár-filmek rendezője ugyanis a Mad Max gépi világát ötvözte az unalomig ismert bunyózós börtönfilmek képi világával, és adott nekünk valamit, ami fordulatos, akár a Barátok közt, és hajmeresztő, akár a gázáremelés. 
 
csmozi
2008.10.09
|
Death Race
amerikai akciófilm, 89 perc, 2008
Véres-benzingőzös börtönfilm-remake azoknak a kedves nézőknek, akik nem ismerik a féket.
Színész:

Jason Statham
(Jensen Ames)

Ian McShane
(edző)

Joan Allen
(Hennessey)

Natalie Martinez
(Case)

Tyrese Gibson
(Machine Gun Joe)

Max Ryan
(Pachenko)

Jason Clarke
(Ulrich)

Jacob Vargas
(Gunner)

Robert LaSardo
(Grimm)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. október 16.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.