Halálfutam

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (47)
A zéró tolerancia korában kimondottan jót tehet a magyar közlekedési morálnak, ha a kedves vezetők a moziban élik ki gyorshajtási és közúti gyilkolási vágyaikat.
Minden agresszív, elakadásjelző-mániás, ólomlábú parasztnak a Halálfutam vetítésén a helye, a hullazsákgyárosok pedig siránkozhatnak, mert Jason Statham úgy hajtja a gépet a jövőbeni börtönkomplexum versenypályáján, hogy nem mindenkinek lesz kedve utánozni őt. Hősünk természetesen ártatlanul kerül a profitalapú üzemeltetésű magándutyiba, ahonnan csak úgy menekülhet, ha élve megnyer egy interneten közvetített gépfegyveres-halálcsapdás autóversenyt. Ráadásul mindezt egy vasmaszkban kell produkálnia, elődei ugyanis nem jártak sikerrel, a nézők pedig nem sejthetik, hogy kedvencük, Frank már nem ugyanaz a Frank. 
 
A B-filmek királya és Új-Hollywood úttörőinek mecénása, Roger Corman producer 1975-ben Death Race 2000 címen készítette el ennek a történetnek az eredetijét David Carradine és Sylvester Stallone főszereplésével, ez a mostani jövőkép azonban sokkal kevésbé vicces, és jóval sötétebb. A kaptár-filmek rendezője ugyanis a Mad Max gépi világát ötvözte az unalomig ismert bunyózós börtönfilmek képi világával, és adott nekünk valamit, ami fordulatos, akár a Barátok közt, és hajmeresztő, akár a gázáremelés. 
 
csmozi
2008.10.09
|
Death Race
amerikai akciófilm, 89 perc, 2008
Véres-benzingőzös börtönfilm-remake azoknak a kedves nézőknek, akik nem ismerik a féket.
Színész:

Jason Statham
(Jensen Ames)

Ian McShane
(edző)

Joan Allen
(Hennessey)

Natalie Martinez
(Case)

Tyrese Gibson
(Machine Gun Joe)

Max Ryan
(Pachenko)

Jason Clarke
(Ulrich)

Jacob Vargas
(Gunner)

Robert LaSardo
(Grimm)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. október 16.
(10 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:05
Lány a tenger fenekén
német romantikus film, 2011
18:25
Trükkös öregfiúk
francia vígjáték, 2018
18:30
Hidalgo - A tűz óceánja
amerikai kalandfilm, 2004
18:35
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
18:40
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete
magyar ismeretterjesztő film, 2015
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.