Miről álmodik a lány

olvasói
10/10 (1)
Az idei év hollywoodi filmterméséből elérkezett hozzánk az "amerikai tinilány jól megnézi Európát, és magára talál benne" típusú koraromantikus vígjátékok első darabja. Daphne Reynolds (Amanda Bynes) olyan jópofa New York-i lány, aki haverkodik a kínaiakkal, szereti késő-hippi édesanyját, mégis soha nem látott édesapjához húz a szíve.
Csacska elhatározásból felugrik egy repülőre, és álmai városában megtalálja azt a valamit, amit a film alkotói Londonnak képzeltek. Daphne a diákszállón helyes fiatal zenészbe botlik, átmászik a kedves papa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth - Szerelmes Shakespeare, Bridget Jones naplója) palotájának kerítésén, később kalamajkát csinál a puccos fogadásokon, és persze mindeközben benzintyúkot játszik. A választási küzdelem közepén álló nagyon jóképű és becsületes tekintetű papa örül is a lánynak meg nem is, mindenesetre ott belül nagyon boldog. Konkrétan nyolcvan percet kell várnunk arra, hogy felszínre törjön a patyolattiszta apai szeretet, addig azonban végignézzük a kis "Dafke" belső vívódásait, átalakulását, csalódásait és tini-örömeit. A happy end természetesen New Yorkból érkezik. 
 
Dennie Gordon rendezőnő pályája elején kipróbálta ugyan magát a dokumentumfilmek terén, ez a munkája mégis nélkülöz minden valóságos fogódzót: a szerető apa, a számító beosztottak, a szomorú kislány és a többiek olyan történetbe csöppentek, amelyben a pompás termek és a zöld ligetek a legérdekesebbek. Gordon az Ally McBeal tévésorozat rendezésével szerzett nevet magának, és úgy tűnik, népművelői státuszáról nem készül lemondani. Hiába édes Amanda Bynes, a Nickelodeon televízió népszerű műsorvezetője, hiába forgatja gonosz szemeit Jonathan Pryce (Brazil, Evita), hiába fakad dalra az egész család - a Miről álmodik a lány bennragad az álomvilágban, amelyből kitörni szeretne.
csmozi
2003.09.01
|
What a Girl Wants
amerikai vígjáték, 105 perc, 2003
Amerikai tinilány jól megnézi Európát, és magára talál benne. Papakereső londoni vakáció, a Nickelodeon műsorvezetőjével a főszerepben.
Rendező:

Dennie GordonFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.