Égető bizonyíték

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (57)
A Coen fivérek új filmjében Washington nem kémnek való vidék: egy frissen kirúgott CIA-s, Osbourne Cox ugyanis szorult helyzetben találja magát, amikor 1.) a megkezdett memoárját tartalmazó CD rossz kezekbe kerül, és 2.) felesége válni készül tőle.
Nem fenékig tejfel az élete a Hardbodies Fitness Center középkorú alkalmazottjának, Lindának sem, hiszen biztosítója nem hajlandó kifizetni azokat a plasztikai műtéteket, melyekre neki mindenképpen szüksége lenne. Ez a két szál pedig találkozik, sőt alaposan összegabalyodik: éppen Linda és hűséges harcostársa, Chad ugyanis a két szerencsés (?), aki egy véletlen folytán megkaparintja a titkokat rejtő lemezt. 
 
Az Égető bizonyítékban fontos szerep jut ezenkívül Cox feleségének, a feleség szeretőjének (aki szintén ügynök vonalon utazik, csak pénzügyi területen, és vigyázat: fegyvere van!), a szerető feleségének, a konditermi dolgozók főnökének, az orosz nagykövetségnek, néhány nagy fekete autónak, na és jó adag emberi hülyeségnek. 
 
Az új Coen-mű az egyik oldalon megtartotta azt a műfajt, a fekete komédiát, amiért a testvérpárt annyira szeretjük, a másik oldalon viszont klasszikus, félreértéseken alapuló „tévedések vígjátéka”. Remekül megírt forgatókönyvébe ugyan bele lehet magyarázni mindenféle társadalomkritikát a mai Amerika állami vezetésének működéséről, de ne tegyük, hiszen az Égető bizonyíték valójában egy nem annyira fajsúlyos, de rendkívül szellemes és stílusosan levezényelt darab: igazi örömmozi rendezőnek, színésznek, nézőnek egyaránt. 
 
fürkész
2008.11.20
|
Burn After Reading
amerikai krimivígjáték, 96 perc, 2008
Egy CIA-ügynök visszaemlékezései véletlenül egy edzőterem idióta alkalmazottainak kezébe kerülnek. Bántóan vicces Coen-film a szokásosnál több sztárral megspékelve.
Színész:

George Clooney
(Harry Pfarrer)

Brad Pitt
(Chad Feldheimer)

John Malkovich
(Osborne Cox)

Frances McDormand
(Linda Litzke)

Tilda Swinton
(Katie Cox)

Richard Jenkins
(Ted)

Elizabeth Marvel
(Sandy Pfarrer)

J.K. Simmons
(CIA felettes)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. november 27.
(12 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:55
Ca$h - A visszajáró
amerikai krimivígjáték, 2010
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
19:05
Beszorítva
angol film, 2018
19:10
Kull, a hódító
amerikai fantasy, 1997
19:30
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.