Rottweiler - A halálkutya

olvasói
8/10 (3)
Rottweiler
angol-spanyol thriller, 95 perc, 2004
Rendező:

Brian Yuzna

Egy fillérekből összehozott sci-fi horror a szökött fegyencet üldöző, acélfogazatú vérebbel a főszerepben még nem feltétlenül messziről kerülendő ócskaság, de ha a kíméletlen közelharc során jól látható, hogy az áldozat szorosan öleli a fenevadat, az mindenképp rosszat jelent.
Brian Yuzna az őrült fognyűvő rémtettei (A fogorvos és folytatása) után ismét egy hétköznapi, mindenki által ismerős félelemre építi filmjét. És meg is újítja a vérengző négylábúakra fókuszáló horror-alműfajt, amikor előrukkol legújabb szörnyével, a neonkékszemű, robotizált terminátorkutyával. Yuzna a legjobbak közé tartozik a horrorkomédia műfajában, alkalmi tettestársánál, Stuart Gordonnál (Re-animátor) talán kevésbé pihent agyú, de jóval őrültebb, mint Joe Dante (Üvöltés).
 
Ezúttal azonban komolyra veszi a figurát, kietlen víziója leginkább Albert Pyun nehézkes sci-fi gagyijait (Cyborg; A világvége után) idézi, kevésbé költői változatban. Van szép szerelmi szál, finom játék a filmidővel, és a produkció fényét emeli a spanyol horror nagypapája, a farkasember szerepeivel elhíresült Paul Naschy, ezúttal prém nélkül, meglepően jó színben. Yuzna pedig hiába adja a fapofát, ne dőljünk be neki! Az, hogy egy dilis amcsi kalandjáték barátságtalan résztvevőit kutyaeledelként szervírozza, tíz éve a legjobb poénja. ** 
 
Kiadás: 
Yuzna spanyol horrorcégének, a Fantastic Factorynek jó néhány produkciója (köztük a Darkness - A rettegés háza, a Romasanta - Farkasvadászat és a Dagon - Az elveszett sziget) megjelent már nálunk szerény, de tisztességes kiadásban. Ezért is megdöbbentő, hogy a Rottweiler teljesképernyős, 4:3 képarányú változatban látható. Magyar hangból jut kétféle is (5.1 és surround), de extrák nincsenek, a magyar felirat pedig félidőtől egy mondatot késik. 
 
Rottweiler, 2004 * 91 perc * SPI * (18) 
kovacsm
2006.06.15
|
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.