Hátsó ablak

est.hu:
6/10
|
olvasói
10/10 (2)
Hitchcock Hátsó ablak című remekműve már számos alkalommal vált szemérmetlen nyúlások áldozatává. Először is ott volt a Disturbia, majd a Mimic 3. c. bohóctréfa, majd egy nyolcvanas évekbeli thriller Steve Guttenberg főszereplésével, melyet a frappáns alkotók – a plágium-vádakat elkerülendő – a Hálószobaablak címmel láttak el.
Nos, a szóban forgó mű bevallottan remake, ám ennek történetében is végrehajtottak kisebb-nagyobb változtatásokat. Mert míg az eredeti műben egy törött lábú sajtófotós kap lencsevégre egy állítólagos gyilkosságot, addig jelen esetben egy jóval hátrányosabb helyzetű építész kerül az események középpontjába. Jason Kemp ugyanis egy autóbaleset után teljes egészében lebénul, és csupán fültanúja az erőszakos cselekménynek. Nos, bármily morbidul is hangzik, Christopher Reeve ideálisnak bizonyult a főszerep betöltésére, ugyanakkor könnyen lehet, hogy az alkotók eleve a lovasbaleset következtében tolószékbe került színész számára írták át az eredeti mű forgatókönyvét. És bár a végeredmény nem említhető egy lapon az eredeti művel, el kell ismerni, korrekt munkát végeztek.
kirsch
2009.06.22
|
Rear Window
amerikai bűnügyi film, 86 perc, 1998
Rendező:

Jeff Bleckner

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.