Hazugságok hálója

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (5)
A nemzetközi hírszerzés darázsfészek jellegű berkeibe kalauzol a csupa nagyágyúból álló alkotói stáb.
Russell Crowe játssza az otthon kényelméből a tengerentúli szálakat rángató bábjátékost, míg a terepen a saját bőrét folyamatosan kockára tevő ügynök szerepét Leonardo DiCaprio alakítja. A hetvenéves rendező, Ridley Scott A Sólyom végveszélyben és a Mennyei királyság után hasonló rutinnal és lendülettel rohanja le kameráival a közel-keleti helyszíneket - a bemutatott kémkalamajkák veszélyességéhez mérten.
 
A forgatókönyv egyszerre hoz meglepő fordulatokat és nagyon kiszámítható, utolsó pillanatos megmeneküléseket, legérdekesebb újdonsága viszont az, ahogy „az ellenség köztünk van”-téma újszerűen kifordított értelmezését adja: a nagy nemzetközi kavarógép hozzánk hasonló átlagember, hétköznapi családos hájfej. A figurát játsszó Crowe mellett a Spíler elbeszélőjeként is ismert Mark Strong mint a jordániai titkosszolgálat vezetője az erőtér másik pólusa - külön érdekesség, hogy az ő nem amerikai kultúrájú, hagyományosabb és egyáltalán nem demokratikus értékrendet képviselő személyisége tűnik fel rokonszenvesebb színben. 
 
 
Kiadás: A nem feliratozható audiokommentárt holtkomoly modorban és elgondolkodó ritmusban mondja fel a rendező, William Monaghan forgatókönyvíró és David Ignatius, a film alapjául szolgáló regény szerzője, aki újságíróként több évtizede járatos a Közel-Kelet zűrös világában. Három darab tíz perc alatti, a PR-szintről nehezen elmozduló werkfilm világítja meg a hátteret. 
nelson
2009.04.06
|
Body of Lies
amerikai akcióthriller, 128 perc, 2008
Egy amerikai CIA-sikerkönyv feldolgozása a legkeményebb fiúkkal a főszerepben. A Gladiátor és egyéb gyermekmesék rendezőjétől.
Rendező:

Ridley Scott

Színész:

Leonardo DiCaprio
(Roger Ferris)

Russell Crowe
(Ed Hoffman)

Mark Strong
(Hani)

Farahani Golshifteh
(Aisha)

Oscar Isaac
(Bassam)

Ali Suliman
(Omar Sadiki)

Vince Colosimo
(Skip)

Simon McBurney
(Garland)

Michael Gaston
(Holiday)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. november 27.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.