Üres város

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (6)
A leginkább a színészi alakításokra építő Üres város című filmdráma azt ábrázolja, hogyan tudja (pontosabban nem tudja) feldolgozni 2001. szeptember 11. tragédiáját évekkel a történések után egy olyan férfi, akinek felesége és három kislánya rajta ült az egyik eltérített gépen.
A szóban forgó férfit pedig nem más alakítja, mint Adam Sandler. Az Üres város tehát olyan lehetőség a számára, mint amilyen Jim Carrey-nek volt a Truman Show vagy Will Ferrellnek a Felforgatókönyv: megmutathatja, hogy nem bohóc, hanem színész. Sandler ki is használja a lehetőséget és remekül játszik, csak sajnos a mű közel sem szól olyan nagyot (legalábbis nálunk), mint a két említett darab. Hiába jó a film, története túl hétköznapi és túl helyi érdekű ahhoz, hogy New Yorkon és az Egyesült Államokon kívül máshol is elemi erővel hasson. 
 
Adam Sandler – ezek szerint mégiscsak létező – tehetségét ráadásul egy másik színésszel párban bontakoztathatja ki, a már sokszor bizonyított Don Cheadle-lel, aki a sérült Charlie volt egyetemi szobatársát alakítja. A fogorvos Alan élete látszólag rendben van, és boldogan él családjával, de lassanként kiderül, őt is számos dolog nyomasztja. A két férfi egy véletlennek köszönhetően sok-sok évvel az egyetem után újból egymásra talál, és segítenek egymásnak megnyílni és valamivel normálisabbá válni. 
 
Mindez (a pár két, másféleképpen sérült tagja, egyikük infantilizmusa, a háttérben a város hangsúlyos szerepe, a férfiakat kiegészítő és segítő nők jelenléte stb.) kissé A Halászkirály legendájára emlékeztet, csak minden, ami abban szürreális és fantasztikus volt, az ebben szürke és hétköznapi. Charlie magára találása nem lesz olyan bombasztikus, mint Parryé volt – sőt még az sem biztos, hogy egyáltalán megtörténik... 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar, angol és még sokféle felirat. A DVD-ajánlókon kívül három eredeti nyelvű extra van a korongon: egy rövid werkjelenet, amiben Adam Sandler és Don Cheadle improvizálnak gitárra és énekhangra, egy, a film képkockáiból összevágott és a film zenéjével aláfestett fotómontázs és egy negyed órás Így készült..., amit a rendező-forgatókönyvíró-szereplő Mike Binder beszél végig, senki más nem szól hozzá. 
 
Reign Over Me, 2007 * 119 perc * Fórum Home Entertainment * (12) 
fürkész
2007.11.18
|
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.