Amikor megállt a Föld

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (65)
Mint a XX. század legőszintébb tetkóiból tudjuk, bűn az élet, különösen ahogyan az emberek élik. Nem csoda hát, hogy az interplanetáris nemzetszövetség a filmművészet történetében másodszor küld ellenőrt a nyakunkra.
 1951-ben Robert Wise, az Aranypolgár (1941) vágója, valamint a West Side Story (1961) és A muzsika hangja (1965) kétszeres Oscar-díjas rendezője a mostani remake-kel azonos címen készített gondolatébresztő sci-fit az emberiség hanyatlásáról. A hidegháború közepén kétségkívül aktuálisnak tűnt a film üzenete, mely szerint a Föld újratelepítését az ember nélkül kell véghez vinni, hiszen Káin és Ábel óta túl népszerű bolygónkon az értelmetlen öldöklés - magyarul semmi keresnivalónk nincsen az élők sorában. Miként az eredeti klasszikusban, most is egy Klaatu nevű ember formájú idegen (Keanu Reeves) landol bolygónkon egy tömegpusztító robot társaságában, és miközben a jó amerikai haderő körbezárja űrjárgányukat, minden kormányszerv a pasast üldözi, hogy kiszedje belőle jövetele célját, és az emberiség túlélésének esélyeit. Még szerencse, hogy Klaatu összefut egy csinos, gyermekét egyedül nevelő nővel (Jennifer Connelly), aki a mi oldalunkra állíthatja az urat az űrből, így hát van miért izgulnunk a film pergő és látványos zárlatában. 
 
A film nézőinek nem ígérhetünk mást, mint művért, verejtéket és könnyeket, meg persze a számítógépes képábrázolás legújabb vívmányait. Peace, emberek, peace! 
 
 
csmozi
2008.12.05
|
The Day the Earth Stood Still
amerikai sci-fi, 120 perc, 2008
Egy úr az űrből rendesen meglepi a Föld lakóit 57 évvel az eredeti film után is.
Színész:

Keanu Reeves
(Klaatu)

Jon Hamm
(Michael Granier)

John Cleese
(Barnhardt professzor)

Jennifer Connelly
(Helen Benson)

Kathy Bates
(Regina Jackson)

Jaden Smith
(Jacob Benson)

James Hong
(Mr. Wu)

Kyle Chandler
(John Driscoll)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. december 11.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.