A sas leszállt

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (4)
1943-at írunk. Németország tűzrőlpattant, kefebajszos kancellárja – aki, mint tudjuk, nem feltétlen híve a fair play intézményének – újabb alantos tervvel áll elő: beépített embereit arra utasítja, hogy rabolják el a nácik és a fitneszgyakorlatok esküdt ellenségét, bizonyos Winston Churchillt.
Rövid idő múlva tizenhat, nagyrészt szőke, kék szemű szakszervezetis landol Nagy-Britannia ritkán lakott területein, hogy végrehajtsa a minden ízében hálátlan feladatot. Kémeik értesítése azonban némi megnyugvással tölti el őket: a bulldog természetű és külsejű miniszterelnök az elkövetkező pár napban egy angliai falu vendégszeretetét élvezi, ahol minden bizonnyal könnyű célpontot szolgáltat majd.  
 
És bár a hivatásos spoilervadászok akár egy átlagos gimnáziumi történelemkönyvből is tájékozódhatnak a sztori végkifejletéről, a Sas leszállt olyan mű, melynek megtekintése a háborús filmek minden rajongójának kötelező. A bevetésre váró Larry Hagman felbukkanása külön kuriózum, a Sutherland-Caine-Duvall hármas alakításáért pedig a lengyel zsidók finn dialektusát is hajlandók vagyunk elnézni. 
kirsch
2009.05.04
|
The Eagle has Landed
angol filmdráma, 131 perc, 1976
Rendező:

John SturgesFilmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.