Nell, a remetelány

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
Voltaképpen minden okom meglenne rá, hogy szívből rühelljem ezt az alkotást, bár ez jobbára a magyar változat munkatársainak köszönhető. Bizony, ugyanis belső magnóm máris elkezdte játszani a notórius Zoltán Erika-sláger végtelenített verzióját.
Egyébiránt pedig nagyon is szerethető produkcióval állunk szemben, melyben mind Liam Neeson, mind Jodie Foster lejátssza a csillagot az égről. Utóbbi hajszál híján egy Oscart is bezsebelt teljesítményéért. 
 
Egy magányos nő, miután megerőszakolják, elvonul a világ szeme elől, hogy erdei remeteként nevelje fel ikerlányait. Az egyik kislány meghal, a másik - Nell - felnő, és anyja halála után egyedül marad a tóparti remetelakban. Nell az anyján és testvérén kívül soha nem látott embert, a civilizációról nem tud semmit, kriptofáziás - azaz csak azt a sajátos nyelvet ismeri, amelyen ikertestvérével érintkezett. Tehát önálló életre képtelen - állítja a civilizáció elitjéhez tartozó, művelt pszichiáter, aki tudományos kihívást lát az ügyben. Ám Jerome Lovellnek, egy másik lélekgyógyásznak nem ez a véleménye: szerinte Nell igenis képes eltartani magát, csak békén kell hagyni a saját világában, az erdőben.
kirsch
2011.02.22
|
Nell
amerikai filmdráma, 108 perc, 1994
Rendező:

Michael Apted

(5 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.