Fogd a pénzt és fuss!

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (14)
Az "... abt natural, because I am pointing a gub at you" mondat az egyik legismertebb Woody szöveg. Nagyjából ezt jelenti: "Csak semmi cicó, nálam van a slukker!"
A Fogd a pénzt és fuss az első hamisítatlan Woody Allen-film, amelyben már megmutatkozik a zseniális komikus ösztönös filmérzéke. Allen nemcsak rendezte a filmet, de a főszerepet is ő játszotta, és társíróként is közreműködött. Woody tehát kabarészínészből filmrendezővé avanzsált, de ez nem okozott problémát neki: "Az az alapelvem, hogy minél kevesebbet tud valaki a filmrendezésről, annál jobb" - mondta egy alkalommal. A film fogadtatása vegyes volt. A New York Times filmkritikusa szerint a Fogd a pénzt és fuss "voltaképpen Allen legjobb kabarémonológjainak filmes változata", a The New Yorker kritikusa viszont "petyhüdten jóravaló, pehelykönnyű, gumipuhaságú komédiának" titulálta. Ez utóbbi valószínűleg nem látta a filmet.

Az áldokumentarista stílusban készült Fogd a pénzt... hőse Virgil Starkwell, egy piti bűnöző, akiről azonnal kitűnt, hogy tökéletesen alkalmatlan a bűnözői pályára, s ami a legrosszabb, egyszer sem sikerült fölkerülnie a tíz legveszedelmesebb bűnöző körözési listájára." Mindezek ellenére Virgil pozitívan nyilatkozott pályafutásáról: "Egyetlen percét sem bántam meg... A munkaidő kellemes... sokat lehet utazni... érdekes emberekkel találkozhatsz."fujisan
2007.07.05
|
Take the Money and Run
amerikai vígjáték, 85 perc, 1969
A New York-i pszichiáterek reklámemberének első filmje. Hitelesnek látszó történet a kétbalkezes bankrablóról, aki sosem cicózik és kezében a slukker.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Virgil Starkwell)

Janet Margolin
(Louise)

Marcel Hillaire
(Fritz)

Jacquelyn Hyde
(Miss Blair)

James Anderson
(őr)

Dan Frazer
(Julius Epstein)

Louise Lasser
(Kay Lewis)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.