A kis Buddha

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (6)
Azon gondolkodtam, hogy Buddha életéről miért nem készült eddig egy Brian élete, Krisztus utolsó megkísértése vagy legalább egy Jézus Krisztus Szupersztár-szerű feldolgozás? Az egyik lehetséges válasz az, hogy a filmgyártók nem remélhetnek extraprofitot egy ilyen produkciótól, a másik hogy még egy szaftos botrányra sem lenne kilátás...
Dean Conrad, Seattle-i építész, hazatér a munkájából, ahol két buddhista szerzetes beszélget a feleségével és tízéves fiával. A váratlan vendégek azért jöttek Dean otthonába, mert hiszik, hogy gyermekük az elhunyt nagy tanító, Dorje Láma reinkarnációja. A fiú szülei eleinte ellenségesen fogadják a szerzetesek magyarázatát. Dean és Lisa ellenszenve tovább nő, amikor megtudják, hogy az idegenek magukkal akarják vinni Jesse-t Buthánba.
 
Ott el kellene végeznie több tesztet, melyek alapján meg lehetne állapítani, hogy az újjászületett Dorje Lámával van-e dolguk. A szülők végül beleegyeznek az utazásba az anya felügyelete alatt. Jesse kap egy könyvet, amelyből megismeri a buddhizmus történetét. Amikor megérkeznek Buthánba, kiderül, hogy rajta kívül még egy nepáli fiú és egy indiai lány is a nagymester reinkarnációi lehetnek. 
fujisan
2006.04.07
|
Little Buddha
angol-francia-olasz filmdráma, 140 perc, 1993
A reinkarnáció furcsa dolgokat művel. Megvan az új dalai láma. Nem is egy, rögvest három. Seattle-ből jön a nirvána.


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.