Willy Wonka és a csokigyár

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (1)
Az egész világ meglepődik a híres csokigyáros, Willy Wonka (Gene Wilder) szenzációs bejelentésén, miszerint öt szerencsés gyerek az ő személyes vezetésével ellátogathat a gyárába, meglesheti féltve őrzött titkát, saját szemével láthatja, hogyan készülnek híres csokoládéi, és mindezek tetejébe élete végéig ingyenes ellátást kap a Wonka-termékekből.
Öt tábla csokoládéba ugyanis egy-egy aranytallért rejtettek, és aki ezt megtalálja, máris biztos lehet abban, hogy beléphet a rejtélyek övezte gyár kapuján. A hírre természetesen kitör a csokivásárlási láz, aki csak teheti, tucatszámra vásárolja az édességet. S bár senki sem szeretne jobban az öt kiválasztott egyike lenni, mint az ifjú Charlie, az ő családja túl szegény ahhoz, hogy drága Wonka csokit vegyen.
 
A szerencse azonban Charlie mellé szegődik… Az 1971-es film Roald Dahl gyerekregényéből készült, amely Magyarországon Karcsi és a csokoládégyár címmel jelent meg. A történetet 2005-ben Tim Burton is feldolgozta, abban a változatban a híres csokigyáros szerepét Johnny Depp alakítja.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.01.30
|
Willy Wonka & the Chocolate Factory
amerikai családi film, 100 perc, 1971
Rendező:

Mel Stuart

Színész:

Gene Wilder
(Willy Wonka)

Jack Albertson
(Joe nagypapa)

Peter Ostrum
(Charlie)

Roy Kinnear
(Mr. Salt)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.