Árvíz

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (2)
Minden huszadrangú katasztrófafilm elmaradhatatlan tartozéka egy meg nem értett tudós, aki hiába tép a száját a hamarosan bekövetkező természeti csapás (legyen az hurrikán, meteor, sáskajárás, vagy MLM menedzserek elszaporodása) miatt.
És mindig adott egy nemzetbiztonsági főseggarc, aki még akkor sem hajlandó észlelni a közelgő borzalmakat, ha a pazarló energiafelhasználás miatt megemelkedő óceán már a Fehér Ház kupoláját mossa. Sőt, nem átallja televíziós közleményben felszólítani Amerika lakosságát, hogy mindenki állítsa a legmagasabb fokozatra légkondicionálóját. Az egyetlen különbség, hogy ezúttal az angliai főváros áll a katasztrófa célpontjában. 
 
London lakóinak a brit történelem legnagyobb természeti katasztrófájával kell szembenézniük, amely pusztulással fenyegeti a brit fővárost is. Az óceán felől érkező vihar Skóciában letarolja Wick városát. Néhány szakértő szerint ezzel ki is adta minden energiáját a vihar, ám Morrison professzor nem így gondolja. Már korábban kifejtette, hogyha a Temze-gátat nagy árhullám éri el a tenger felől, akkor képtelen lesz megvédeni Londont és vízáradat árasztja el a belvárost. 
kirsch
2010.05.28
|
Flood
angol-kanadai katasztrófafilm, 188 perc, 2007
Rendező:

Tony Mitchell

Színész:

David Suchet
(Campbell miniszterelnök)

Robert Carlyle
(Rob Morrison)

Jessalyn Gilsig
(Samantha 'Sam' Morrison)

Tom Courtenay
(Leonard Morrison)

Joanne Whalley
(Patricia Nash)

Ralph Brown
(Mel apja)

Gottfried John
(Arthur Moyes)

Tom Hardy
(Zack)

Peter Wight
(Johnson)

(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.