Csillagos lobogó

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (1)
A Csillagos lobogó cím, olyan sok mindenre engedhet következtetni a tartalommal kapcsolatban. Lokálpatrióta amerikai hős megható kalandja? Újvilági történelmi dráma? Űrben játszódó sci-fi-akció?
Nos, egyik sem, de megnyugtatjuk a kedves olvasót, ezen filmtörténeti hiányosság teljesen megengedhető, mert ez a 80-as évekbeli amerikai vígjáték nem elsősorban mozgóképi hatásáról vált ismertté. Amiért érdemes mindenképpen megemlítenünk ezt a filmet, az a főszereplő, Daniel Day Lewis személye. Bizony ő az, aki három Oscar-jelöléséből kettőt be is zsebelt, 1990-ben A bal lábam, 2008-ban pedig A vérző olaj című filmben nyújtott alakításáért. Érdekes figura ő, aki 80-as és 90-es évekbeli sikerei után öt évre vissza is vonult a nagyvilágtól - a famunkálás és cipőkészítés kedvéért. Visszatérése sem mondható átlagosnak: a 2002-es New York bandái óta csupán két filmben láthattuk, és ha ehhez még hozzávesszük azt a tényt, hogy szerepeire különös beleéléssel készül, kijelenthetjük: ha Daniel Day Lewis a főszereplő, akkor érdemes foglalkoznunk a filmmel is.
 
A William Boyd regényéből készült történet szerint az angol származású Henderson Dores egy jó nevű New York-i művészeti ügynökség becsüseként dolgozik. Sármos és csábító brit egyénisége természetesen a nők kedvence, még a nagyfőnök rámenős lánya is szemet vet rá. Hősünk számára azonban az igazi boldogság egyet jelent egy utazással, mely során az amerikai Délre kell ellátogatnia egy kevésbé ismert Renoir-festmény megszerzése érdekében. Igen ám, de nagyvárosi emberünk számára bizony vadidegen világba csöppen, ahol semmi sem olyan, mint otthon. Fura figurák, kétes ajánlatok és persze zűrösebbnél zűrösebb helyzetek várják. De meg lehet-e úszni egyáltalán egy ilyen kalandot ép bőrrel? 

Forrás: Est.Tv Magazin
 
2009.01.16
|
Stars and Bars
amerikai vígjáték, 94 perc, 1988
Rendező:

Pat O'Connor

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.