Watchmen: Az őrzők

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (70)
Tekintettel arra az aprócska tényre, hogy igazán nagy kasszasikereket az elmúlt hosszú években szinte kizárólag szuperhősős mesék és azok folytatásai produkáltak Hollywoodban, megjósolhatóan a Watchmen sokszoros sikersztori lesz.
Igaz, a szebb napokat látott szuperhősök közül itt csak egynek van igazi szuperereje, ám az ő puszta léte is elég ahhoz, hogy az Egyesült Államok jókora erőfölényt szerezzen magának az egyre élesedő hidegháború során. 1985-ben járunk ugyanis, a történet a másik idősík Amerikájában játszódik, és a kényes egyensúly felborulni látszik, hiszen valaki - vagy valakik? - a maszkos hősök életére tör. Ám maga a társadalom is meghasonlott, az őt védő hősöket is hajlamos ellenségként kezelni, és így történhet meg, hogy az ügyben nyomozó roppant frusztrált, de roppant elszánt pacás álarcú igazságosztó, Rorschach - született Walter Kovacs, nyilván honfitársunk - is rács mögé kerül, de elárulhatjuk, hogy nem sokáig.
 
Mert eljön a furcsa farsangi göncökbe öltözött, bevágós ruhájú hősök órája - akiknek ironikus módon pont azt kell megakadályozniuk, hogy a konkrétan létező Végítélet órája ne üsse el az éjfélt. Arról pedig, hogy mindebből ne óriási idétlenség, hanem baljós és roppant mutatós film noir-akció-opera szülessen, az a Zack Snyder gondoskodott, aki már a 300 című ógörög tesztoszteronfesztivállal bizonyította, hogy képes izmos férfiakból és feszes női testekből szinte bármit komponálni. Egy ideig ugyan nehéz követni, hogy ki kicsoda és mit akar, de mivel képregény-adaptációról van szó, azért annyira a Watchment sem szabad komolyan venni. 
 
Vízer
2009.02.25
|
Watchmen
amerikai-angol akciófilm, 163 perc, 2009
Népszerű és kissé borúlátó képregény feldolgozása a 300 rendezőjétől.
Rendező:

Zack Snyder

Színész:

Malin Akerman
(Laurie Jupiter)

Carla Gugino
(Sally Jupiter)

Jeffrey Dean Morgan
(Edward Blake)

Patrick Wilson
(Dan Dreiberg)

Billy Crudup
(Dr. Manhattan)

Matthew Goode
(Adrian Veidt)

Jackie Earle Haley
(Rorschach)

Matt Frewer
(Moloch)

Stephen McHattie
(Hollis Mason)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2009. március 5.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Szo
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.