Isteni szikra

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (1)
Miért kéne, hogy érdekeljen minket egy szürkébbnél is szürkébb feltaláló szaki rögeszmés küzdelme a saját igazáért? Például azért, mert a megtörtént eset alapján készült filmnek sikerül pár olyan kérdést feltennie, amire nem saját maga válaszol.
Dr. Robert Kearns mérnöktanár találta fel azt a ketyerét, amely az autók ablaktörlőjének két törlése közé rövid szünetet iktat be. Tekintve, hogy már réges-rég minden autó fel van szerelve ilyennel, azt gondolhatnánk, kisebb műszaki sikersztori az ügy, de nem így van. Kearns ugyanis fejébe vette, hogy majd ő maga fogja gyártani a találmányát egy kis üzemben, ami nem vágott egybe a hatalmas Ford autógyár elképzeléseivel, amivel együttműködni készültek. Amikor a Ford saját fejlesztéseként kezdte gyártani ugyanazt a masinát, Kearns begőzölt, és évekig tartó pereskedésbe kezdett.
 
Nem a Dávid–Góliát-küzdelem izgalmas ebben a filmben, hanem hogy elgondolkodtat: vajon képesek lennénk-e mi is visszautasítani a felajánlott busás kárpótlást, hogy az igazunk elismerését kikényszerítsük? És a másik oldalról: vajon megéri-e ez a cél, ha közben a családunk és az egész életünk rámegy a dologra? A főszerepben a mindig jó Greg Kinnear alakít hatalmasat. 
 
Az eredeti mellé DD 5.1-es magyar szinkron is van, extraként pedig a rendező, Marc Abraham audiokommentárját kapjuk, valamint egy csomó kihagyott jelenetet választható kommentárral. 
nelson
17 August 2009
|
Hungarian title: Isteni szikra
American drama, 119 min, 2008
Directed by:

Marc Abraham

Distributor: Fórum Hungary


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.