Zongoralecke

est.hu:
9/10
|
olvasói
(0)
Hétköznaponként az esti műsorsávban a valódi tartalommal bíró dráma legalább olyan gyakori jelenség, mint Kovi-filmben a lakásszentelés motívuma. Ez a mű azonban egyértelmű kivételt képez, és maximálisan rászolgál, hogy másnap karikás szemekkel menjünk munkába.
Ada hatéves kora óta néma. Érzelmeit zene útján képes kifejezni, neki köszönhetően tud kapcsolatot tartani a külvilággal. Ada és kislánya jövője kilátástalannak tűnik. Amikor az apja talál neki egy Új Zélandon élő férjjelöltet, és levél útján „hozzáadja" a lányát, Adának kilencéves lányával és egyetlen barátjával - a zongorájával - el kell hagynia Skóciát.  
 
A férjről kiderül, hogy egy nyers telepes, aki nem osztja újdonsült felesége zeneimádatát, és eladja a zongoráját szomszédjának, George Bainesnek. A magányos és kétségbeesett Ada mindenáron vissza akarja szerezni a hangszert. Az új tulajdonosnak azonban különös óhaja támad: zongoraleckéket akar venni Adától. A kezdeti gyanakvás rokonszenvvé, majd barátsággá és forró, szenvedélyes viszonnyá válik. 
kirsch
2013.03.08
|
The Piano
ausztrál-francia-új-zélandi filmdráma, 120 perc, 1993
A hangszer csak billentyűit veszítheti. Az ember viszont ujjait is. Szerelem, dzsungel, zene (M. Nyman).
Rendező:

Jane Campion

Színész:

Anna Paquin
(Flora McGrath)

Holly Hunter
(Ada McGrath)

Harvey Keitel
(George Baines)

Sam Neill
(Alisdair Stewart)

Kerry Walker
(Morag néni)

Ian Mune
(tiszteletes)

Bruce Allpress
(vak zongorahangoló)

Cliff Curtis
(Mana)

(5 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.