Halálos iram

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (102)
Hagyjatok kicsit békén, mondtam mindenkinek, és sokáig a fejemet törtem - mégpedig azon, miért fut majdnem ugyanazzal a címmel és szinte ugyanazzal a stábbal ugyanaz a történet? És valóban létezik több ezer gyönyörű nő, akik a feltuningolt verdákra gerjednek?
A 2001-es, sok-sok pénzt hozó Halálos iramban még két folytatást ért meg, igaz, az első részben domborító Vin Diesel nélkül, akit a negyedik darabra sikerült visszaédesgetni, és ezzel a lendülettel a gyökerekhez akartak visszatérni, hogy kereken fogalmazzak, vagyis ezért a virtuális címazonosság. Hasonló a felállás is, annyi év után az utca bajnoka, Dom (Diesel) még mindig a nehéz nézésű, de egyenes beszédű faszagyerek. Az utcai versenyzők pocsék rövid távú memóriájában bízva újra beépített O’Conner ügynök iránta való, de a mai napig kimondatlan vonzódása is stimmel.
 
Ehhez már csak pár értetlenkedő rendőr, sok feltuningolt járgány és pár szembetűnő termékelhelyezés kell - vajon melyik, kissé lányos mexikói sörfajta a különben űbermacsó versenyző kifejezett kedvence? -, illetve gonoszként szükségeltetik egy etnikum, és most a latinokat sorsolták ki erre a szerepre. És ez már csak azért is jó döntés, mert a film zenéje nagyobb részt pörgős reggaeton, és ennek köszönhetően feltűnik a vásznon egy kisebb szerepben a műfaj királya, Tego Calderón, avagy El Abayarde is - ő a hülye sapkás csákó az elején és a legvégén. A köztes részt nagyon mutatós akciójelenetek és fájdalmasan döcögő párbeszédek teszik ki: külön vicces arra figyelni, hogy mikor mond ki Vin Diesel egyszerre három szónál többet.
Vízer
2009.04.08
|
Fast and Furious
amerikai akciófilm, 110 perc, 2009
A nagy kopasz gyorshajtó a szövetségi nyomozókkal együtt küzd a heroinkereskedők ellen. Közben persze csajozik is.
Rendező:

Justin Lin

Színész:

Vin Diesel
(Dominic Toretto)

Paul Walker
(Brian O'Conner)

Michelle Rodriguez
(Letty)

Jordana Brewster
(Mia)

John Ortiz
(Campos)

Laz Alonso
(Fenix)

Jack Conley
(Penning)

Shea Whigham
(Stasiak)

Sung Kang
(Han)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2009. április 9.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.