Kocka 3.

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (7)
A geometriai horror kifejezés mind a napig általános iskolai osztálytársamat, xy kistérség dühös lakóját juttatja eszembe, aki matekóra alatt körzőjével jól kivehető Slayer logót vésett önnön alkarjába. Márpedig az említett megnevezés filmes szinten is értelmezhető fogalom, mely a Kocka c. film jóvoltából került be a köztudatba.
Ez volt ugyebár az a – véleményem szerint meglehetősen túlértékelt – filmalkotás, melyben különböző nemű, korú, vallású emberek egy maroknyi csoportja arra ébredt, hogy egy bizarr labirintus vendégszeretetét élvezi. Persze rögtön akadt egy renitens egyed, aki saját bőrén tapasztalta meg, hogy a helyiség - a’la Fűrész - jól felszerelt csapdákkal van tele. 
 
Nos, az indokolatlan siker is csupán a szokásos reakcióra sarkallta az alkotókat: már-már kötelességüknek érezték, hogy a későbbiekben még néhány bőrt lehúzzanak ugyanazon sztoriról. Ezúttal a főgenya szolgálatában álló férfiember szíve azonban megesik a tréfás népi játék egyik esztétikus résztvevőjén, és úgy dönt, hogy a segítségére siet. Vesztére azonban ő is a kocka fogságában találja magát. Más egyéb résztvevőkkel karöltve, akiknek első blikkre az égvilágon semmi közük nincs egymáshoz… 
kirsch
2009.09.11
|
Cube Zero
kanadai horror, 97 perc, 2004
Rendező:

Ernie Barbarash

(13 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.