Gran Torino

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (60)
Az Elcserélt életek után három hónapon belül újra Clint Eastwood-bemutató, és ezúttal nemcsak rendező, de főszereplő is a derék öreg mozilegenda.
A címben jelzett 1972-es Ford Gran Torino sportkocsi egy detroiti nyugdíjas garázsában áll, ahonnan a szomszédságba költöző ázsiaiak egyike, egy fiatal srác el akarja lopni. A koreai háborús veterán, Walt Kowalski (Clint Eastwood) előítéleteit tökéletesen beigazolódni látja az esetben. A morgós vénember szerepében a sztár egyik leghíresebb karaktere, Piszkos Harry köszön vissza, aki egyformán utált minden bevándorló nációt. Kowalski tata, úgy tűnik, egyenesen mindenkit utál, és csak azt szeretné, hogy békén hagyják, amíg még húzza ezen a világon. A fordulat akkor következik be, amikor az eleinte tőle hasonlóképp idegenkedő szomszédokkal megenyhülnek egymás iránt, sőt a közeledés nem várt jellemfejlődést indít el az öregemberben. 
 
Eastwood saját bejelentése szerint utolsó színészi munkájában új értelmet ad annak a közhelynek, miszerint ő mindig csak ugyanazt a szerepet játszotta. A vadnyugati revolverhős és a könyörtelen zsaru figurájának négy évtizedes története szebb befejezést nem is érhetne, mint a Gran Torinóban, ahol végül a fegyverek is előkerülnek, de ahogyan előkerülnek, annak komoly emberi tartalma van. 
 
nelson
2009.04.01
|
Gran Torino
amerikai filmdráma, 116 perc, 2008
A morgós koreai veterán rendet tesz lakókörzetében. Piszkos Harry a békére esküszik.
Rendező:

Clint Eastwood

Színész:

Clint Eastwood
(Walt Kowalski)

Ahney Her
(Sue)

Bee Vang
(Thao)

Christopher Carley
(Janovich atya)

Geraldine Hughes
(Karen Kowalski)

Brian Howe
(Steve Kowalski)

John Carroll Lynch
(Martin)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. április 16.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.