Zelig

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (4)
A film címe lehetett volna Kaméleonember is, de akkor valószínűleg sokan egy Marvel képregény adaptációjának hitték volna. Az mondjuk igaz, hogy Woody Chameleonman-je, Zelig, simán beférne az X-man csapatba.
A hiperkonformista Zelig (Woody Allen) szükséglete, hogy kedveljék, senkit sem akar megbántani, ezért megtanult beilleszkedni bármiféle társaságba. Zelig, ha elmegy egy jazzklubba, feketévé változik és rikító ruhadarabokat visel, rabbik között hosszú szakállat és pajeszt növeszt és héberül beszélget velük, republikánus politikusok körében hirtelen mellényes öltöny kerül rá, orvosok mellett fehér köpenyben latinul cseverészik, kövér emberek között pedig hipp-hopp felszed magára jónéhány kiló felesleget.
 
Zeliget különös képessége miatt szárnyára veszi a hírnév, és Amerika egyik legismertebb embere lesz. A férfit egy idő után a csinos pszichiáternő, dr. Eudora Fletcher (Mia Farrow) veszi kezelésbe. A kezelés remekül sikerül, a pszichiáternőnek sikerül felszínre hoznia Zelig valódi személyiségét, ráadásul egymásba szeretnek és össze is házasodnak, ám hamarosan kiderül, hogy Zelig "normális" énje elviselhetetlen.fujisan
2007.09.14
|
Zelig
amerikai filmszatíra, 79 perc, 1983
Zseniális áldokumentumfilm a kaméleontulajdonságokkal megáldott átváltozóművészről.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Leonard Zelig)

Mia Farrow
(Dr. Eudora Nesbitt Fletcher)

John Buckwalter
(Dr. Sindell)

Marvin Chatinover
(mirigyes diagnosztizáló orvos)

Stanley Swerdlow
(mexikói étel orvos)

(10 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.