Az 1000 halott háza

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (3)
A horrorfilmes műfaj olyan ütemben alakul át és értékelődik fel, mint amikor a fertőzött harapástól perceken belül zombivá nemesül a kedves átlagember.
A Sikoly és az Ideglelés sikerén felbuzdulva például olyanok vágnak bele önálló vagy remake-ijesztgetésekbe, mint például Rob Zombie, akinek már azelőtt is sokat köszönhettünk, mielőtt filmet kezdett volna el forgatni - legendás White Zombie nevű zenekarával és szólóban is ontotta a metálslágereket. Debütálása, Az 1000 halott háza sok, szívünknek oly kedves kliséből építkezik: két fiatal pár útnak indul, hogy a kiruccanás során megélt kalandokból könyvet írjanak. Egy benzinkútnál ismerkednek össze a bohócjelmezes Spaulding kapitánnyal, aki egy legendát elmesélve csigázza fel a négyes érdeklődését. Útközben még Babyt is felveszik, aki a házába invitálva mutatja be nekik a bizarr Firefly családot. Hamarosan szembesülnek az 1000 halott házának „becézett”, nem éppen vidám titkokat rejtő borzalmakkal. Hogy mitől van garantált sikere az ilyen horrorfilmeknek?
 
Egyfelől az erőszakkultúra terjedésével a műfaj egyre könnyebben jut el szélesebb rétegekhez, ennek köszönhetően pedig előre borítékolható a pénzügyi megtérülés és az azon felüli siker (a kultmagasságba emelt Fűrész esetéről például hosszasan lehetne értekezni). Hiába, ami régen a videotékák polcaira volt szorítva, most felturbózott árucikk lett, elég csak megnéznünk a remek ázsiai horrorok nagyszámú amerikai feldolgozását vagy a legendás klasszikusok újraértelmezéseit. A Grindhouse egyik kamuelőzeteséért is felelős Rob Zombie is megcsinálta a maga Halloween-verzióját 2007-ben, de első rendezése is remek példa arra, hogy bár a minőségi javulás és a magas színvonal nem mindig társul a műfaji klisékhez, a horrorkereslet és kínálat remekül működik. 

Forrás: Est.Tv Magazin
 
2009.03.27
|
(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.