Apócák a pácban

est.hu:
9/10
|
olvasói
(0)
Bár lassan három évtizede, hogy a Monty Python csoport feloszlott, az egykori tagok alkotóként időről időre feltűnnek ilyen-olyan mozifilmes vagy televíziós produkciókban. A legritkábban talán Eric Idle hallat magáról, pedig a nyolcvanas-kilencvenes években nem egy emlékezetes produkcióban szerepelt.
Brian és Charlie, a két piti bűnöző megcsömörlött a stresszes törvényszegő életmódtól, ezért úgy döntenek, hogy belevágnak utolsó akciójukba, majd nyugdíjba vonulnak. A sikeres balhé után egymillió dollárt tudhatnak magukénak, ám ezzel a rendőrség mellett a helyi maffiát is magukra haragítják. Menekülés közben azonban egy zárdában kötnek ki. Nincs más választásuk tehát, mint hogy apácának öltözve elvegyülnek a tömegben.
 
A Monty Python csoport tagjainak ’83 utáni munkásságához hasonlóan az Apócák a pácban sem sok rokon vonást mutat abszurd humor intézményével, ám vígjátéknak így is több mint kitűnő. 
kirsch
2009.06.05
|
Nuns on the Run
angol vígjáték, 90 perc, 1990
Rendező:

Jonathan Lynn

(7 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.