Megúszni egy gyilkosságot

est.hu:
6/10
|
olvasói
(0)
Jack Lemmon és Dan Akroyd neve garancia a vígjátékra, valamint arra is, hogy kettőjük közös produkciója nem fog helyrehozhatatlan károkat okozni humorreceptorainkban. „Megmosolyogtató” – valószínűleg ez a helyes kifejezés.
Általában a hasonszőrű produkciók funkciója, hogy rokoni összejöveteleken háttérzajt teremtsen a nappaliban, ám az ominózus film van annyira ígéretes, hogy egyszer – nem többször - elejétől-végéig odafigyeljünk rá. 
 
Jack Lambert etikaprofesszornak hamarosan szembesülnie kell azokkal az elvekkel, amiket a katedráról hangoztat. Európából áttelepült szomszédjáról, a szelíd Mr. Muellerről ugyanis kiderül, hogy nem más, mint Karl Luger, a hírhedt birkenaui rém. Lambert komoly dilemmával szembesül: bízza-e a dolgot az amerikai igazságszolgáltatás lassan őrlő malmaira, vagy maga vegyen elégtételt a tömeggyilkos náci bűnösön? Lambert hosszú tépelődések után dönt, ám hamar új fejlemények jutnak a tudomására, amelyek már egészen más etikai kérdéseket vetnek föl. 
kirsch
2010.04.22
|
Getting Away with Murder
amerikai krimi, 91 perc, 1996
Rendező:

Harvey MillerFilmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.