Aranyoskám

olvasói
10/10 (7)
Férfi szereplő női ruhában mindig hálás téma a filmeseknek, meg amúgy is. Elég sokan meg is próbálkoztak e sablon kidolgozásával, azonban csak kevés sikerült úgy, hogy az maradandó alkotásként vonult be a filmtörténetbe.


Ennek iskolapéldáját nézhetjük meg szombaton az RTL Klubon. Az alapsztori nem túl bonyolult; egy B-kategóriás színészecske nem talál magának munkát. Férfiként. Ám hirtelen jön egy visszautasíthatatlan ajánlat - egy középkorú női szerepre. Főhősünknek (Dustin Hoffman) több sem kell; álruhába bújva megjelenik a meghallgatáson, és meg is kapja a szerepet.

Természetesen csak ezután jönnek az igazi félreértések és helyzetkomikumok; egy furcsa szerelmi háromszög van kialakulóban, melynek tagjai a női ruhába bújt férfiszínész, akit egy férfikolléga környékez meg, azonban hősünk sem képes ellenállni a kísértésnek, ami természetesen egy nő (Jessica Lange) képében jelenik meg.

A film tele van humoros helyzetekkel, és természetesen a nagyszerű színészek nagyszerű játéka is bőven hozzájárul egy kellemes majdnem-két-óra eltöltéséhez a képernyő előtt.

Rendezte: Sydney Pollack
Főszereplők: Dustin Hoffman, Jessica Lange, Teri Garr, Dabney Coleman, Bill Murray
bj
2005.06.27
|
Tootsie
amerikai vígjáték, 116 perc, 1982
Igen híres szerepváltós film a játéklehetőség nélkül tengődő színészről, aki nővé varázsolja magát és sikert sikerre halmoz, de közben szerelembe esik, ám rá is hajtanak.
Rendező:

Sydney Pollack

Színész:

Dustin Hoffman
(Michael Dorsey)

Jessica Lange
(Julie)

Teri Garr
(Sandy)

Sydney Pollack
(George Fields)

Bill Murray
(Jeff)

Dabney Coleman
(Ron)

Charles Durning
(Les)

George Gaynes
(John Van Horn)

Geena Davis
(April)

(9 kép)


Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.