Bűnök és vétkek

est.hu:
10/10
|
olvasói
10/10 (2)
Woody Allen filmográfiájának akad néhány méltatlanul elfeledett és alulértékelt darabja. Bár a Bűnök és vétkeket anno megannyi díjra jelölték, mégsem tett szert olyan szintű ismertségre, mint az Annie Hall vagy a Manhattan . Pedig a legteljesebb mértékben rászolgált volna.
Valószínűleg magának a mesternek is egyik kedvenc darabja, ugyanis nem átallott később – igaz, kevéssé szembetűnő módon, a komikus elemek teljes száműzésével - Match Point címen is leforgatni. Ugyanakkor a történet, akárcsak a Melinda és Melinda esetében, két szálon fut, majd végül összefonódik. 
 
Judah, a jó nevű orvos bajban van, mivel szeretője megfenyegeti: kitálal feleségének, és a karrierjét is tönkreteszi. A rabbihoz fordul tanácsért, aki őszinte megbánást javasol. Végül mégis a fivére javaslatát fogadja meg, aki radikálisabb megoldást kínál. A második hőse, a szakmájában és házasságában ellehetetlenült dokumentarista filmes. Cliff elvállalja egy portréfilm forgatását az utált és irigyelt televíziós személyiségről, aki mellesleg a sógora. A narcisztikus Lester pokollá teszi a forgatást, ám Cliff figyelmét egyre jobban leköti a szép producernő. 
kirsch
2009.11.06
|
Crimes and Misdemeanors
amerikai vígjáték, 104 perc, 1989
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Anjelica Huston
(Dolores Paley)

Martin Landau
(Judah Rosenthal)

Claire Bloom
(Miriam Rosenthal)

Gregg Edelman
(Chris)

Woody Allen
(Cliff Stern)

Alan Alda
(Lester)

Joanna Gleason
(Wendy Stern)

Sam Waterston
(Ben)

Mia Farrow
(Halley Reed)

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.