Angyalok és démonok

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (146)
A Da Vinci-kód után három évvel itt az újabb Dan Brown-bestseller-adaptáció, Ron Howard rendező és Tom Hanks újabb sikergyanús kooperációja, mely folytatásos előzménye vagy előzményes folytatása a 2006-os műnek.
A kommersz, ám rengeteg kultúrtörténeti utalást tartalmazó kalandregények szerzőjének könyveredetije ugyanis A Da Vinci-kód előtt játszódik, a filmesek azonban megfordították a dolgot, így az Angyalok és démonok-adaptáció cselekménye a már a nagyvászonról is ismert események után zajlik. Tehát a nagy reneszánsz festő képein elrejtett titkos utalások és a Jézus Krisztus családfájának tapasztalataival felvértezett szimbólumkutató, Robert Langdon professzor ezúttal Rómában veti magát a keresztény miszticizmus, az egyházi kegyhelyeken elrejtett nyomok és a négy őselem nyomába. 
 
Az ok persze most is egy rejtélyes gyilkosság (megölnek egy fizikust, és mellkasába borzalmas billogot égetnek), amit számos másik követ. A nyomok pedig arra utalnak, hogy ismét működésbe lépett egy több évszázados szövetség, az Illuminátusok tudós közössége, mely legfőbb ellenségének a katolikus egyházat tekinti, és ismét lecsapni készül. Ám a helyzet közel sem ilyen egyszerű: a pápaválasztás, egy időzített bomba és egy ismeretlen bérgyilkos bonyolítja... 
 
Brown eleve igen filmszerűen szervezi könyvei cselekményét, az élményt pedig tovább emelik az olyan színészek, mint Ewan McGregor, Stellan Skarsgård vagy Armin Mueller-Stahl, és még Tom Hanks is a korábbinál valamivel tolerálhatóbb frizurával jelentkezik. 
firkász
2009.04.29
|
Angels & Demons
amerikai thriller, 140 perc, 2009
A Da Vinci-kód szerzője ismét nem hagyja pihenni a nézők fantáziáját és sikerkönyve központi figuráját. Meg persze az egyházat sem...
Rendező:

Ron Howard

Színész:

Tom Hanks
(Robert Langdon)

Ewan McGregor
(Camerlengo Patrick McKenna)

Stellan Skarsgard
(Richter parancsnok)

Ayelet Zurer
(Vittoria Vetra)

Pierfrancesco Favino
(Olivetti nyomozó)

Armin Mueller-Stahl
(Strauss kardinális)

Nikolaj Lie Kaas
(bérgyilkos)

Thure Lindhardt
(Chartrand)

David Pasquesi
(Claudio Vincenzi)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. május 13.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.