Képlet

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (48)
A szabadidejét reklámok és videoklipek készítésével kitöltő Alex Proyas rendező A holló és az Én, a robot után világvégefilmet forgatott, melyben Nicolas Cage ismét önmagát alakítja.
 Bizony most már tény, hogy a világot valamilyen formában évente körülbelül kétszer megmentő Cage nem karaktereket alakít filmjeiben, hanem a világot valamilyen formában megmentő amerikai színészt, aki kidülledő szemeivel, feszülő bicepszeivel és bevarrt hajpótlásaival jobban emlékeztet a nukleáris apokalipszisre, mint egy Parkinson-kóros észak-koreai katonatiszt piros gombbal a kezében. A világvége után talán mindannyian rá fogunk hasonlítani, érdemes hát odafigyelnünk, hogy megbarátkozzunk a gondolattal!
 
Jelen esetben egy whiskyvel gyászoló egyetemi professzort fedezhetünk fel Cage súlyos homlokredői alatt, aki megdöbbentő felfedezésre jut, miután fia iskolájában kiemelnek a földből egy 50 éve elásott időkapszulát. Hamar világossá válik, hogy a kisfiú kezébe jutott számsor földi katasztrófák pontos adataival szolgál, melyek egy része még meg sem történt, ráadásul az utolsó tér-idő koordináták valami elementáris gebaszra figyelmeztetnek. Hősünk szemei azonnal dülledt üzzemmódba kapcsolnak, megindul a verseny a sorssal és az idővel, és számos apokaliptikus víziószekvencia után megtörténik a nagy csoda. 
 
Összeszedett film a Képlet, az egyetlen hibája talán az, hogy nagyon ki van számolva. Aki nem az eredetiséget hajszolja a moziban, hanem az izgalmat, az nem fog csalódni, a többiek számára pedig szolgáljon kárpótlásul, hogy Cage őket is feloldozza bűneik alól. 
 
csmozi
2009.06.04
|
Knowing
ausztrál akcióthriller, 121 perc, 2009
Egy tanár gyanús időkapszulára bukkan fia iskolájánál, és a benne lévő titokzatos adatokból múltbéli és eljövendő katasztrófák rajzolódnak ki. Nicolas Cage ismét megmenti a világot.
Rendező:

Alex Proyas

Színész:

Nicolas Cage
(John Koestler)

Chandler Canterbury
(Caleb Koestler)

Rose Byrne
(Diana)

D. G. Maloney
(az idegen)

Alethea McGrath
(Miss Taylor)

Ben Mendelsohn
(Phil Beckman)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. június 11.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.