Rockhajó

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (19)
A brit romkomok írócsászára, Richard Curtis rendezői bemutatkozása (Igazából szerelem) után ismét rengeteg szereplővel dolgozik, ám hőseit ezúttal egyetlen helyszínre zsúfolja, méghozzá egy hajóra.
 A sok szerelmes sztori után pedig ezen a hajón nem annyira az érzelmek dúlnak, hanem a rock and roll tombol. Angliában járunk, 1966-ban, egy zeneileg igen fontos időszakban - ám hiába, ha a BBC mindössze heti két óra rockzenét sugároz. Egy stílszerűen egy hajón működő kalózrádió legénysége azonban segít a gondon, és éjjel-nappal ontja a remek számokat, a többmilliós hallgatóság legnagyobb örömére. Erre a hajóra száműzi büntetésként (?) anyja a fiatal Carlt, hogy keresztapja, a rockhajó kapitánya mellett összeszedje magát. Ám természetesen a kecskére a káposztát esete forog fenn: Carl a szabad szellemű társaság körében beleveti magát a bulikba és a csajozásba. Hamarosan azonban komolyabb problémák merülnek fel, az illetékes minisztérium fejesei ugyanis be akarják tiltani a népszerű rádiót.
 
A Rockhajó rengeteg karaktert mozgat (min. 8 főszereplőnk van), mégis szinte mindegyiket sikerül élő figurává varázsolni. Mindez pedig jó lehetőség arra, hogy sok brit és pár amerikai színész közös erővel és önfeledten szórakozzon és szórakoztasson, miközben szólnak a legjobb zenék (szerencsére nem a legelcsépeltebbek). Néha ugyan kissé kilóg a lóláb, hogy egyes hősök és cselekményelemek csak azért kerültek a forgatókönyvbe, hogy megszólalhasson az Elenore vagy a So Long, Marianne, de ennél nagyobb hibája nincs is a filmnek. 
 
fürkész
2009.06.04
|
The Boat That Rocked
angol vígjáték, 130 perc, 2009
1966-ban egy brit kalózrádió legénysége ádáz küzdelmet folytat saját agysejtjei és az elnyomó kormány ellen. És mindezt az Északi-tengeren teszi, a rock'n'roll hívó szavára.
Rendező:

Richard Curtis

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2009. június 11.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.