Ilyen a boksz

olvasói
10/10 (1)
Két kiégett bokszoló nagy esélyt kap: Tyson meccse előtt verhetik véresre egymást. De hosszú az út az edzőteremtől a szorítóig...
Két kiégett bokszoló utolsó utáni esélye... csak véletlenül jutnak eszébe a nagy hatalmú menedzsernek (Tom Sizemore), aki éppen Vegasban szervez le egy hatalmas pénzekkel megtámogatott bulit: Mike Tyson vb-döntőjét. Ahová viszont - a show az show - előmérkőzések is kellenek, hogy bemelegedjen a nagyérdemű. De az eredetileg kiszemelt sztárok közül az egyik katatónra szívta magát, a másik vérbe fagyva hever egy karambolos kocsiban.Néhány óra alatt elő kell keríteni két alkalmas harcost, akik az előmeccsen összecsaphatnak. Így esik a rajtaütésszerű választás Vince-re (Woody Harrelson) és Cesarra (Antonio Banderas), az egykor szebb napokat látott viadorokra. Ráadásul közel is laknak, Los Angelesben. A dolog szépséghibája csak az, hogy egyikük sem ül repülőre, így beszervezik Cesar jelenlegi (és Vince ex-)barátnőjét, Grace-t (Lolita Davidovich), hogy kocsiján elfuvarozza őket a helyszínre. Unalmas előmérkőzésre lehet számítani, tisztes negyedház, obligát és lagymatag tapsocska fogadja a ringbe lépőket. Azonban hamarosan kiderül: a boksz történetének két legnagyobb harcosával van dolgunk, akik lenyűgöző tizenöt menetes küzdelembe kezdenek.

Gyors felütéssel indul az Ilyen a boksz, az utóbbi idők legjobb "sportfilmje". Az idézőjel nem véletlen. Bár a film utolsó egyharmadát a káprázatosan fényképezett és koreografált bokszmeccs teszi ki, mégis fontosabb az odaút: az autókázás keresztül Kalifornián, melynek során minden lehető kiderül hőseinkről. Hogy hogyan jutottak a süllyesztőbe, milyen apró sikerek és annál nagyobb bukások szegélyezték útjukat. Hogy kicsoda is valójában az a két verőgép, akikből egyébként csak a jobbhorgokat és a felrepedt szemöldököket látjuk.Ron Shelton igazán ért a sport emberi oldalának bemutatásához, hiszen olyan munkák fűződnek nevéhez, mint a Baseball bikák, a Zsákolj, ha tudsz (Wesley Snipesszal és szintén Harrelsonnal) vagy a Fejjel a falnak. Pompás kis filmet hozott össze, a road movie és a bokszfilm elegáns keverékét, a sztárparádéról nem is beszélve: Banderast és Harrelsont nem kell bemutatni, fess fiúk a ringben is, főleg hogy olyan nagyságok támogatják őket, mint a szép Lolita Davidovich (Vágyak vonzásában) vagy az alapvető Tom Sizemore (Ryan közlegény megmentése, A bestia, Született gyilkosok).
Dukász Izidor
2001.01.01
|
Play It to the Bone
amerikai vígjáték, 124 perc, 1999
rendező:

Ron Shelton

(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.