Kill Bill

olvasói
8/10 (3)
Itt van, megérkezett a régen várt darab! A Tarantino rajongóknak gondolom felesleges megpróbálni kedvet csinálni a filmhez, mert már úgyis készítik a mozijáró csukájukat, mindenki másnak viszont azt javaslom, hogy tegyen hasonlóképpen, hisz Tarantino tényleg kitett magáért, úgyhogy ezt a filmet kár lenne kihagyni!


Egy kilenc ember életét követelő véres leszámolást és egy fejlövést is túlélő Fekete Mamba (Uma Thurman) négy évi kómából tér magához, s azonnal nekilát, hogy bosszút álljon a leszámolást végző elit osztag négy tagján és vezetőjükön, Billen. A film lényegében ezeknek a leszámolásoknak a sora: Fekete Mamba végig látogatja ellenségeit, s kegyetlenül lemészárolja őket. Természetesen a Tarantinotól megszokott módon, az események korántsem abban a sorrendben zajlanak, amilyen sorrendben a vásznon követik egymást, s a megidézett filmes műfajok is számosak. A kung-fu filmek és a spagettiwestern adják a biztos alapot, melyekhez ezúttal az anime is társul egy viszonylag hosszú animált jelenetben. Az akciójeleneteket koreografáló Yuen Woo-ping, aki korábban a Mátrixban és a Tigris és sárkányban is bizonyított már, ezúttal is egészen nagyszerűt alkotott. Az előzetes híreszteléseknek megfelelően a kiontott vér és a kioltott életek mennyisége nem csekély, a film azonban - amellett, hogy nyugodt szívvel tényleg csak az erős idegzetűeknek ajánlható - korántsem (csak) az erőszakról szól. Amitől maradandó élményt nyújthat a filmkedvelőknek, az az a remek kaland, aminek a különböző filmműfajok rendkívül szellemes átgyúrásának köszönhetően lehetünk részesei Tarantino filmjében.

A teljes film két részben kerül a mozikba, a mostani darabban az ötből két ellenséggel számol le Fekete Mamba, a végső leszámolásig azonban jövő februárig kell várnunk.
Odor Emilia
2003.10.16
|
Kill Bill: Volume 1
amerikai akciófilm, 111 perc, 2003
Az esküvője napján fejlövés következtében kómába esett menyasszony 4 év elteltével, a kómából ébredve, bosszút állni indul. A régen várt Tarantino-darab első része, három részre is elegendő mennyiségű hullával.
Színész:

Uma Thurman
(A Menyasszony)

David Carradine
(Bill)

Daryl Hannah
(Elle Driver)

Vivica A. Fox
(Vernita Green)

Lucy Liu
(O-Ren Ishii)

Michael Madsen
(Budd)

Julie Dreyfus
(Sofie Fatale)

Sonny Chiba
(Hattori Hanzo)

Chiaki Kuriyama
(Gogo Yubari)

(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.