Kill Bill

olvasói
8/10 (3)
Itt van, megérkezett a régen várt darab! A Tarantino rajongóknak gondolom felesleges megpróbálni kedvet csinálni a filmhez, mert már úgyis készítik a mozijáró csukájukat, mindenki másnak viszont azt javaslom, hogy tegyen hasonlóképpen, hisz Tarantino tényleg kitett magáért, úgyhogy ezt a filmet kár lenne kihagyni!


Egy kilenc ember életét követelő véres leszámolást és egy fejlövést is túlélő Fekete Mamba (Uma Thurman) négy évi kómából tér magához, s azonnal nekilát, hogy bosszút álljon a leszámolást végző elit osztag négy tagján és vezetőjükön, Billen. A film lényegében ezeknek a leszámolásoknak a sora: Fekete Mamba végig látogatja ellenségeit, s kegyetlenül lemészárolja őket. Természetesen a Tarantinotól megszokott módon, az események korántsem abban a sorrendben zajlanak, amilyen sorrendben a vásznon követik egymást, s a megidézett filmes műfajok is számosak. A kung-fu filmek és a spagettiwestern adják a biztos alapot, melyekhez ezúttal az anime is társul egy viszonylag hosszú animált jelenetben. Az akciójeleneteket koreografáló Yuen Woo-ping, aki korábban a Mátrixban és a Tigris és sárkányban is bizonyított már, ezúttal is egészen nagyszerűt alkotott. Az előzetes híreszteléseknek megfelelően a kiontott vér és a kioltott életek mennyisége nem csekély, a film azonban - amellett, hogy nyugodt szívvel tényleg csak az erős idegzetűeknek ajánlható - korántsem (csak) az erőszakról szól. Amitől maradandó élményt nyújthat a filmkedvelőknek, az az a remek kaland, aminek a különböző filmműfajok rendkívül szellemes átgyúrásának köszönhetően lehetünk részesei Tarantino filmjében.

A teljes film két részben kerül a mozikba, a mostani darabban az ötből két ellenséggel számol le Fekete Mamba, a végső leszámolásig azonban jövő februárig kell várnunk.
Odor Emilia
2003.10.16
|
Kill Bill: Volume 1
amerikai akciófilm, 111 perc, 2003
Az esküvője napján fejlövés következtében kómába esett menyasszony 4 év elteltével, a kómából ébredve, bosszút állni indul. A régen várt Tarantino-darab első része, három részre is elegendő mennyiségű hullával.
Színész:

Uma Thurman
(A Menyasszony)

David Carradine
(Bill)

Daryl Hannah
(Elle Driver)

Vivica A. Fox
(Vernita Green)

Lucy Liu
(O-Ren Ishii)

Michael Madsen
(Budd)

Julie Dreyfus
(Sofie Fatale)

Sonny Chiba
(Hattori Hanzo)

Chiaki Kuriyama
(Gogo Yubari)

(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.