Pokolba a szerelemmel

olvasói
10/10 (1)
Most, hogy már a Tisza cipő is újra divat, ne csodálkozzunk, hogy egyre többen utaznak retróban. Ez kinek jól áll, kinek pedig nem, de Peyton Reed (Hajrá, csajok!) munkája igazi stílusbravúr, amelynek minden apró részlete hamisítatlan hatvanas évekbeli vígjátéknak látszik.
A mintát a Doris Day-Rock Hudson párosnak a nemek örök harcára épülő klasszikus csipkelődős komédiái adták, itt pedig a főcímtől kezdve a dialógusokon át a városképig minden korhű - valahol félúton a paródia és a múltidézés között. 1962-ben járunk ugyanis, amikor egy fiatal írónő, Barbara Novak vidékről New Yorkba érkezik, hogy népszerűsítse prefeminista könyvét, amelynek alaptétele, hogy a nőknek a szerelemben és karrierjük építésében ugyanolyan gátlástalannak kell lenniük, mint a férfiak. A könyv alaptétele és teljes sikere alaposan felbosszantja a főállású nőcsábász és újságíró Catcher „Catch” Blockot, aki magát romantikus űrhajósnak kiadva szisztematikusan nekilát, hogy a szép hölgyet szerelembe keverje és ezáltal hitelrontást érjen el. Hősnőnket persze korántsem kell félteni, és megkezdődik a sziporkázó párharc, amelynek jó előre tudjuk mi lesz a vége, aztán mégis lesz nagy meglepetés. Renée Zellwegert és Ewan McGregort talán a Jóisten is erre a szerepre teremtette, és bár mindketten részben korábbi szerepeikből építkeznek és talán a feszültség is jobban szikrázhatna közöttük, mégis brillíroznak frappáns párbeszédeikkel, jól szabott ruháikban és pompás díszletek között. Jólnevelten pikáns, szókimondóan visszafogott és régimódian modern, ráadásul nagyon szórakoztató darab.
Vízer
2003.10.09
|
Down With Love
amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2003
Hatvanas évek retró prefeminista írónővel és nőcsábász újságíróval a főszerepben. Szerelmi párviadal pikáns és sziporkázó szópárbajokkal.
Rendező:

Peyton Reed

Színész:

Renée Zellweger
(Barbara Novak)

Ewan McGregor
(Catcher Block)

Sarah Paulson
(Vikki Hiller)

David Hyde Pierce
(Peter MacMannus)

Tony Randall
(Theodore Banner)

Rachel Dratch
(Gladys)

Jack Plotnick
(Maurice)

Jeri Ryan
(Gwendolyn)

Ivana Milicevic
(Yvette)



Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.