Az utolsó belövés

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (10)
Bizony, kérem, a rapper, Tupac Shakur előszeretettel vállalt filmszerepeket, míg nem 1996-ban egy drive by során (def.: fejkendővel, napszemüveggel takart szociális számkivetett által fekete luxusautóból leadott géppisztolysorozat) életét vesztette. Az Önpusztítókkal egyetemben az Utolsó belövés is emlékezetesebb művei közé sorolandó.
A drogfilmek kevés kivétellel (lásd a Jonas Akerlund nevével fémjelzett Por c. filmet) jobbára fertelmesen nyomasztó alkotások, melyek drámai hatását a rendező szokatlan képi megoldásokkal igyekszik fokozni. A szóban forgó mű azonban velejéig ironikus társadalomkritika, mely az amerikai bürokráciát és a képmutatást hivatott pellengérre állítani. 
 
Spoon és Stretch országos haverok. Állandóan együtt lógnak, együtt zenélnek, együtt lövik be magukat. Azonban egyik napon a zenekar harmadik tagja, Cookie egy adagtól kómába esik. A döbbenet hatása alatt a két haver elhatározza: felhagy a kábítószerekkel. A várólista azonban hosszú, és hőseinknek nincs TB kártyájuk. Ráadásul érdekbarátaik és az alvilág visszaszippantaná őket, a rendőrség is szaglászik utánuk, egyszóval: a világon senki sem hisz szándékuk őszinteségében.  
 
 
kirsch
2009.08.05
|
Gridlock'd
amerikai filmdráma, 91 perc, 1997
Színész:

Tupac Shakur
(Ezekiel 'Spoon' Whitmore)

Tim Roth
(Alexander 'Stretch' Rawland)

Thandie Newton
(Barbara 'Cookie' Cook)

Charles Fleischer
(Mr. Woodson)

Howard Hesseman
(vak ember)

James Pickens Jr.
(ellenőr)

Tom Wright
(Koolaid)

Lucy Liu
(Cee-Cee)

Vondie Curtis-Hall
(D-Reper)

(3 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.