Vénasszonyok nyara

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (8)
Lehet róluk rosszakat is mondani, de tény, az olaszok tudnak élni, még meglehetősen éltes korban is, és míg a mi nyugdíjasaink az SZTK-ban várnak sorukra, arrafelé jókat esznek, isznak és filmekben szerepelnek.
Talán merész vállalkozásnak tűnik kizárólag hatvan felettiekkel mozifilmet készíteni, de megfelelő ötlettel, szereplőkkel és főleg hozzáállással semmi sem lehetetlen, így nem csoda, hogy a Vénasszonyok nyara afféle fesztiválkedvenc lett Európa-szerte. A rendezést, írást és főszerepet is bevállaló Gianni Di Gregorio szemmel láthatóan szereti szereplőit, illetve az idős hölgyeket, és a kettő között szinte teljes az átfedés.
 
Bár Di Gregorio volt Matteo Garrone zseniális maffiafilmje, a Gomorra társ-forgatókönyvírója, itt képes egészen lírai húrokat is pengetni, de kellőképpen frivol és hétköznapi marad ahhoz, hogy a témából eredő szentimentalitást elkerülje. Hőse, Gianni egy mammone, vagyis édesanyjával élő agglegény, ami harmincévesen talán még jó ötlet, de hatvan felett elég nyűgös dolog. A sors azonban úgy hozza, hogy a lakbérrel és egyéb apróságokkal meglehetős hátralékban lévő Gianni kénytelen pár napra befogadni a főbérlő idős anyukáját, és mire annyit mondana, hogy Arriverdeci amore!, már négy nénike foglalja el az ódon, tehát hozzájuk tökéletesen illő lakást. Lesz is ebből feszültség, hiszen saját anyukája sem könnyű eset, és az újak is használati utasítással érkeznek. Az egészben a legszebb, hogy az összes néni 90 év feletti amatőr színész – vidámak, teli vannak élettel, jó őket nézni.
Vízer
2009.08.12
|
Pranzo di ferragosto
olasz vígjáték, 75 perc, 2008
Egy középkorú férfi egyedül gondoskodik idős anyjáról. Róluk szól ez a finom humorú történet egy nyári hétvégén.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2009. augusztus 27.
(2 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.