Bosszú az Eiger csúcsán

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (8)
Egy olyan produkcióval, mely során Clint Eastwood ücsörgött a rendezői székben, nagyot hibázni nem lehet. Pláne, ha mindemellett a kamera előtt is részt vesz a munkafolyamatban. A vén republikánus ugyanis már harminc évvel ezelőtt sem számított másnak, mint a cool kifejezés hollywoodi státuszszimbólumának.
Ezúttal egy egyetemi tanár, Jonathan Hemlock szerepében tűnik fel, akit egy napon hívatlan látogatók keresnek fel. Céljuk nem más, mint hogy rávegyék Hemlockot, hagyjon fel az ifjúság oktatásával és térjen vissza eredeti foglalkozásához, a bérgyilkoláshoz.
 
Hősünk eleinte vonakodik, ám a főnöke által ajánlott húszezer dollár megfelelő meggyőzőerőnek bizonyul számára, hogy eltegye láb alól két különleges ügynök gyilkosát. Hamarosan azonban ötszörösére emelkedik az ár, amikor Hemlock megtudja, hogy a másik célpont egy híres hegymászó, aki a következő versenyen az Eigert mássza meg, méghozzá az északi oldalon.
kirsch
2009.08.06
|
The Eiger Sanction
amerikai akciófilm, 122 perc, 1975
Rendező:

Clint Eastwood

Színész:

Clint Eastwood
(Jonathan Hemlock)

George Kennedy
(Ben Bowman)

Jack Cassidy
(Miles Mellough)

Heidi Brühl
(Mrs. Montaigne)

Reiner Schöne
(Freytag)

Gregory Walcott
(Pope)

Vonetta McGee
(Jemima Brown)

(3 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.