Páros mellékhatás

est.hu:
2/10
|
olvasói
7/10 (87)
Vince Vaughn valamikor jó színész volt, izgalmas filmekben játszott és jó nőkkel járt, de ma már csak gyenge filmekben adja önmagát, egy lusta, nyűgös faszit, remekül képezve le a középkorú családos pasik alapvető problémáit.
Vince Vaughn pszichéje itt csupán azért fontos, mert nemcsak kiemelt főszereplője, de egyik forgatókönyvírója és producere a filmnek, tehát aligha tévedünk, ha azt állítjuk, hogy saját privát nyomorát énekli itt meg. Ez még nem volna baj, Woody Allen például évtizedekig csinálta ugyanezt zseniálisan, a gond az, ha az önsajnálat mögött nincs mondanivaló vagy akár erőteljes stílusérték, pedig mi elfogadnánk a hatásos blöfföt is.
 
Itt viszont megnégyszerezve – sőt, nyolcszorosan – kapunk a „szegény házasember nem bulizhat és már a szex sem a régi” kezdetű litániából, ürügyként pedig egy irreálisan szép trópusi szigetre pottyantanak négy középkorú és középosztálybeli párt, hogy aztán a nagy all inclusive vigasság helyett kötelező párterápián vegyenek részt, és megannyi kísértéssel szembesüljenek. A négy szál eleve garantálja, hogy a történet elaprózódjon, és bár olyan remek komikusukról van szó, mint Jason Bateman (Az ítélet család) vagy mostanában főleg rendezőként ügyködő Jon Favreau (Vasember), eredeti vígjátéki helyzetek nélkül csak klisészerű karaktereket tudnak mozgatni – leszámítva Vince Vaughnt, aki még ehhez is lusta. És most csak a pasikról beszéltünk, mert a nőket egyszerűen pár Szex és New York-ízű bájcsevelyre kárhoztatták. Nem szabad megöregedni!
Vízer
2009.11.04
|
Couples Retreat
amerikai vígjáték, 113 perc, 2009
Négy pár egy trópusi szupernyaralóban üdül, ahol bizony kötelező a párkapcsolatokon javítani, akkor is, ha az ember csak pihenni akar.
Színész:

Malin Akerman
(Ronnie)

Kristen Bell
(Cynthia)

Jon Favreau
(Joey)

Vince Vaughn
(Dave)

Jason Bateman
(Jason Smith)

Faizon Love
(Shane)

Kristin Davis
(Lucy)

Tasha Smith
(Jennifer)

Jean Reno
(Marcel)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2009. november 5.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.