Csungking expressz

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
A távol-keleti filmművészetben járatlan egyének joggal gondolhatják, hogy Wong Kar-Wai neve esetleg a szakavatott ornitológusoknak mond valamit. (Nevetés, tapsoló nyugdíjasok, majd politikai töltetű csasztuskák mulatós dallamokra.)
Nos, emberünk a művészmozis törzsközönség által joggal magasztalt rendező, akinek majd minden alkotása díjesővel jár. A szóban forgó mű korai munkásságából való, ám már ebben is felfedezhetők védjegyszerű stílusjegyei. 
 
Két rendőr rendhagyó kalandjai elevenednek meg a filmben. Az egyik szakított a barátnőjével és szerelmi bánatát azzal próbálja enyhíteni, hogy lejárt szavatosságú ananász konzerveket eszik. A másiknak is tönkrement a kapcsolata, de ő megismerkedik egy lánnyal, aki egy étteremben felszolgálónő. Mindezen események hátterében Hongkong sokszínű, multikulturális nyüzsgését csodálhatjuk meg. 
kirsch
2010.06.22
|
Chung Hing sam lam
hongkongi vígjáték, 98 perc, 1994
Rendező:

Wong Kar-waiFilmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.