Az időutazó felesége

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (34)
A "német Hetedik"-et jegyző Robert Schwentke másodszor próbál meg szabályos és maradandó műfaji filmet készíteni Hollywoodban, ám a repülős-terroristás Légcsavar után megint hagy némi hiányérzetet a nézőben.
Az időutazó felesége főhőse az időutazó (Eric Bana) és becses felesége (Rachel McAdams). Az időutazó különleges képessége az időben való utazás, míg felesége arról nevezetes, hogy hűségesen kitart férje mellett, aki akarata ellenére akár hetekre is eltűnik, hogy aztán megint megjelenjen a színen. A dolog pikantériája, hogy meztelenül utazik, azaz új helyre érkezve a Terminátorhoz hasonlóan először is új ruhát kell szereznie magának. Persze a szerelmesek kapcsolatában nem ez a legnagyobb nehézség, hiszen sokkal nagyobb akadályok gördülnek boldogságuk útjába: Henry (az időnauta) például egyszer megjelenik előttük házuk padlóján fetrengve egy halálos sebbel, és ebből bizony arra következtetnek, hogy szegény csúnya véget ér majd.
  
Bruce Joel Rubin forgatókönyvíró (Ghost, Deep Impact) úgy csűri és csavarja a történetet, hogy végül egy elmeszesedett agyú nyugdíjas is követni tudja a cselekményt, mely a házaspár speciális helyzetéből adódóan végül a filmtörténet egyik legkacifántosabb szerelmi története lesz. Van itt kérem romantika és dráma minden mennyiségben, Az időutazó felesége azonban közel sem olyan felemelő, mint mondjuk a Ghost, mert a jelek szerint a történet olyan nyomasztó hatással volt Schwentkére, hogy az egész filmet belengi az el-elmúlás melankóliája, a borongós derengés a megváltoztathatatlan felett. 
csmozi
2009.10.16
|
The Time Traveler's Wife
amerikai romantikus filmdráma, 107 perc, 2009
Egy időben ugráló férfi és egy időben nem ugráló nő romantikus kapcsolatának drámai története. Egyenesen szívszaggató!
Színész:

Eric Bana
(Henry)

Rachel McAdams
(Clare)

Michelle Nolden
(Annette DeTamble)

Ron Livingston
(Gomez)

Arliss Howard
(Richard DeTamble)

Maggie Castle
(Alicia Abshire)

Philip Craig
(Philip Abshire)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. október 29.
(12 kép)


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Filmek a TV-ben
20:50
Columbo: Fogas kérdés
amerikai krimi, 1990
21:00
Pillangó
amerikai kalandfilm, 1973
21:00
Véres munka
amerikai akcióthriller, 2002
21:00
Úszó erőd
amerikai-francia akciófilm, 1992
21:00
A hatodik napon
amerikai akciófilm, 2000
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.