Szuperbojz

olvasói
4/10 (49)
A magyar remake-király és alkalmi dokumentumfilmes, Kabay Barna most eredeti ötletből dolgozott, és készített egy zenés vígjátékot, mely számos szórakoztatóipari sztereotípia mellett felsorakoztatja a magyar közönségfilmes színésztársadalom apraját-nagyját egy csokorra való karaoke-ízű betétdal társaságában.
A sztori eredetiségéhez férhet persze némi kétség, hiszen Menyhárt Jenő hazatérése után is összeállt a frontember régi legendás bandája, de az Európa Kiadó visszatéréséről maximum koncertfilm született. Ráadásul a címbéli Superboys zenekar nem egy intellektuális underground banda, hanem egy olyan képződmény, mely legpontosabban egy kocsmai wurlitzer és egy kugligép házasításával közelíthető meg. Ennek megfelelően frontembere, Johnny G. (Bajor Imre – Szomszédok teleregény) nem egy klasszikusan kiművelt emberfő, hanem arra az elképzelt Horváth Charlie-ra emlékeztet, aki Szibériában vendéglátózott pár évtizedet. Ez persze mit sem von le a figura érdekességéből, kivált, hogy van neki egy rendkívül csinos lánya (Kerekes Vica), egy újdonsült menedzsere (Kolovratnik Krisztián), régi zenésztársai (Gesztesi Károly, Kálloy Molnár Péter, Mucsi Zoltán), egy régi menedzsere (Rudolf Péter) és még egy raklap haver és üzlettárs, aki érdekelt a nagy visszatérés sikerében – illetve kudarcában.
 
Aki befizet erre a rockkomédiára, az megízlelheti a tölgyfahordóban érlelt Kabay-féle humor minden finomságát, és megtudhatja, értő kezek irányítása alatt mire képesek azok a kiváló magyar színészek, akik néha bizony kénytelenek lealacsonyodni a haknivilág szintjére. Ha nem is a Szuperbojz a XXI. század Kopaszkutyája, arra azért érdemes számítani, hogy időnként földhöz vág. 
csmozi
2009.10.22
|
magyar vígjáték, 80 perc, 2009
Öreg fiúk pengetik a gitárt a magyar remake-király zenés vígjátékában.
Rendező:

Kabay Barna

Forgalmazza: Cinemastar
Bemutató: 2009. október 29.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.