2012

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (97)
Nyugati okkultisták szerint a maják 2012-re teszik a világ végét, ám a maják szerint ez csak félreértés, és ők még nagyon sokáig fognak kukoricán élni. Roland Emmerich meg köszönte a remek témát és csinált egy filmet.
Herr Emmerich (Holnapután, I. e. 10.000) szereti a világvégés filmeket és a számmal jelölt címeket, de csak most jutott eszébe, hogy a kettőt kombinálja, és így született a 2012. És mi kell egy jó, akarom mondani átlagos katasztrófafilmhez? Kell valaki, aki jó előre megmondja, hogy mi fog történni, de senki sem hisz neki, aztán ki tudja, miért, de kell még egy amerikai elnök és egy átlagember, akinek megadatik, hogy széthullóban lévő családját megmentse a rájuk törő veszélytől, és mindent helyrerázzon.
 
Mindez kipipálva, és mivel Tom Cruise éppen nem ért rá, a nála nyilván sokkal olcsóbb, de egyben kedvelhetőbb John Cusackre esett a választás átlagmukiként, akit mint elvált férjet, frusztrált apát, sikertelen írót és részidős limuzinsofőrt ismerhetünk meg, ami ugyan valószínűtlen kombináció, de nagyon hasznosnak bizonyul például, amikor a gyerekeket, anyut és annak új pasiját kell kimenekíteni a ripityára törő Los Angelesből. Kérdés persze, hogy hová érdemes menekülni, ha úgyis jön a világvége és még a Sixtus kápolna is ledől, egy titkos ügynökség azonban már egy idő óta készül a világvégére, és a modern Noé bárkáját építgeti valahol a Himalája gyomrában! Hőseinknek csak oda kell érniük időben, az út nagy része pedig egy jobb számítógépes játék izgalmait kínálja, a drámai rész viszont feledhető.
Vízer
2009.11.04
|
2012
amerikai-kanadai katasztrófafilm, 120 perc, 2009
A Godzilla és a Holnapután rendezője szerint most már tényleg eljön a világvége.
Rendező:

Roland Emmerich

Színész:

John Cusack
(Jackson Curtis)

Thandie Newton
(Laura Wilson)

Woody Harrelson
(Charlie Frost)

Amanda Peet
(Kate Curtis)

Chiwetel Ejiofor
(Adrian Helmsley)

Oliver Platt
(Carl Anheuser)

Danny Glover
(Thomas Wilson)

Liam James
(Noah Curtis)

Beatrice Rosen
(Tamara)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. november 12.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.