Mátrix - Forradalmak

olvasói
3/10 (1)
Empirikus felmérések bizonyítják, hogy a 8 és 10 év közötti magyar általános iskolás fiúk túlnyomó többségének a Mátrix második része jobban tetszett az elsőnél, mert „több benne a verekedés”, „Neo repül” és mert „apukám azt mondta, majd egyszer elmagyarázza, miről beszéltek annyit”. Az első vonalbeli Mátrix-rajongók és a kritikusok véleménye azonban nem egyezik meg nemzetünk leendő nagyjainak értékelésével, hiszen az év filmjeként beharangozott Mátrix - Újratöltve sokkal inkább tűnt agyontuningolt pixel-blöffnek, mint a forradalmi felütés méltó folytatásának. A trilógia záró darabja ugyanott folytatja, ahol az előző rész májusban elbúcsúzott tőlünk: Ziont őrszemek fenyegetik, Neo elméje egyre világosabb, Smith ügynök pedig lassan benépesíti az egész bolygót (vagy mit).


A Mátrix - Forradalmak első 15 perce az okoskodás és félrevezetés jegyében telik, utána azonban megbolondul a történet, és valóra válnak a sci-fi rajongók legnedvesebb álmai. Ha a Wachowski testvérek a második epizódot húsz percesre vágták volna, és egyszerűen a befejező rész elé toldották volna, minden a helyén lenne - vallják azok a szerencsések, akik a gyártó stúdió próbavetítésein látták a filmet. Ha a Mátrix volt a trilógia esze, az Újratöltve pedig a zsírja, akkor a Forradalmak tiszta izomzat, amely ötvözi az előző két epizód erényeit. A film közepén olyan akciójelenet szerepel, melyhez képest az autópályás szekvencia dömper-rally a homokozóban, Zion elkeseredett küzdelme végig izgalomban tartja a nézőt, a történet zárlata pedig nem egyszerű „Mátrix a Mátrixban” mondóka, hanem annál sokkal meglepőbb megoldás. Ráadásul a vetítések után piros és kék golyókat kínálgató hostess-lányok állnak majd a termek kijáratánál. Állítólag.
csmozi
2003.10.30
|
The Matrix - Revolutions
amerikai sci-fi, 129 perc, 2003
A Mátrix-trilógia befejező darabja. Neo a végső megvilágosodás felé tart, a Smith ügynökök egyre csak szaporodnak, plusz még meglepő megoldás is van...
Színész:

Keanu Reeves
(Neo)

Laurence Fishburne
(Morpheus)

Carrie-Anne Moss
(Trinity)

Monica Bellucci
(Persephone)

Mary Alice
(Orákulum)

Collin Chou
(Seraph)

Essie Davis
(Maggie)

Nona Gaye
(Zee)

(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.