Válás francia módra

olvasói
8/10 (3)
A franciák aztán tudnak élni, szeretik a bort és a művészeteket, van stílusuk, ugyanakkor megbízhatatlanok és túl sokat gesztikulálnak, lazán öltözködnek és valamiért akkor is sálat hordanak, ha az időjárás nem indokolná. Ezeket a közhelyeket és népi megfigyeléseket gyűjtötte csokorba James Ivory rendező és Ismail Merchant producer patinás párosa, de a biztonság kedvéért egy történetet is összehoztak két amerikai lányról, akik Párizsban ismerkednek meg az igazi szerelemmel - legalábbis azt hiszik.


Roxeanne terhesen marad egyedül és egy nehéz válás előtt áll, amit tovább bonyolít egy igen értékes festmény vitatott tulajdonjoga és a sznob francia rokonság, de szerencsére megérkezik Isabel, Roxy kishúga. A fiatal lányt hamar elcsábítja a város és több francia férfi is, amiből idővel bonyodalmak származnak, mivel egyikük pont sógorának a családjához tartozik. Az ugyan sosem derül ki, hogy mi is vonzza a bájos Isabelt a szélsőjobbos nagybácsihoz, de ez legalább jól illusztrálja a produkció mélységeit: többet számít itt, hogy a háttérben látszik-e az Eiffel-torony és milyen szereplők frizurája, mint a jócskán elnagyolt történet, amelyről még a rendező sem tudta eldönteni, hogy vajon dráma vagy vígjáték legyen. Ezért aztán akadnak túl komolyan vett viccek és túl könnyedén tálalt tragédiák, valamint más elszöszmötölt epizódok.

Némi kárpótlásként viszont kapunk két olyan színésznőt, akiket bármiben érdemes megnézni: Naomi Watts-ot (Mulholland Drive) és a gyönyörű Kate Hudsont (Majdnem híres), no meg egy sereg rutinos francia karakterszínészt, akik meg is dolgoztak a pénzükért. De Párizs ennél azért szebb misét ér.
Vízer
2003.10.22
|
Le Divorce
amerikai-francia vígjáték, 117 perc, 2003
Kaliforniai lányok könnyed kalandokkal ápolják a válás okozta sebeket a szerelmek városában.
Rendező:

James Ivory

(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.