Alvin és a mókusok 2.

est.hu:
3/10
|
olvasói
8/10 (79)
Vannak, akik szerint minden lufihangon sípolva beszélő, éneklő és csintalankodó számítógéppel életre keltett kisállatot palacsintasütővel kéne laposra csapkodni, mi azonban nem hiszünk az erőszakban. A számítógépes grafikának igenis van helye a film világában...
Gyönyörű háttereket és rettenetes fenevadakat lehet vele teremteni – lásd a hamarosan mozikba kerülő Avatart –, és még a statisztákon is lehet vele spórolni, de azért vannak határok. Beszélő és táncoló (földi)mókusokat kreálni talán kissé túlzás, még ha sok pénzt is hoznak a stúdiónak – különben nem készülne folytatás –, és értem én, hogy igazi, élő mókusokat képtelenség betanítani ilyen kunsztokra, de akkor tessék megmaradni a rajzfilmnél, vagy tessék igazi történettel és frappáns humorral operálni.
 
A sztori ugyanis ezúttal az alap gimis/fősulis vígjátékok kissé lebutított klónja, csak mókusokkal, melyeknek valamiért iskolába kell járniuk, noha miniatűr boybandként már sikeresek. Az első rész leginkább elviselhető szereplője, a rágcsálók menedzserét alakító Jason Lee (A nevem Earl) ezúttal alig jelenik meg, mivel néhány idétlen baleset segítségével hamar parkolópályára kerül, ám van helyette egy rivális énekes mókuscsapat, csak éppen nőstényekből, azaz lányokból áll – ők a The Chipettes, és mozgásuk alapján fekák –, és nem nehéz kitalálni, hogy a kezdeti heveskedés után mi következik. Zárásként pedig ismét szeretnénk hangsúlyozni a cím butaságát, mivel Alvin az egyik mókus, a helyes verzió így szól: Alvin meg a többi mókus.
Vízer
2009.12.11
|
Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
amerikai animációs film, 90 perc, 2009
A héliumos hangú kis rágcsálók visszatérnek egy újabb idegtépő kaland erejéig.
Rendező:

Betty Thomas

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. december 24.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.