Farkasember

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (54)
Azt azért nem veszem be, hogy a telihold hatására vagy valami bosszantó hír hallatán az ember teljes csontszerkezete, testtömege, szőrzete és fogazata fél perc alatt teljesen megváltozik...
...és egy latin-amerikai származású színészből hirtelen arisztokratikus angol vérfarkas lesz!
 
A sokszor, de tényleg nagyon sokszor eljátszott történet valóságérzete minimális, és ezt tudta a rendezői székben a nála jóval kreatívabb Mark Romaneket leváltó Joe Johnston (Hidalgo) is, aki rendes iparosember, és csinált is egy korrekt B filmet. Az ilyet többnyire közvetlenül videoforgalmazásra vagy fizetős tévécsatornára gyártják, a Farkasembernél csak az a bökkenő, hogy világsztárok játszanak benne, és nagyon neves szakemberek rakták össze, mint mondjuk Danny Elfman zeneszerző, sőt maga a rendező is dicsekedhet egy Oscarral – igaz, még trükkmester korából.
 
Ennek megfelelően, amit látunk, sokszor furcsa, általában nincs értelme, viszont nagyon jól néz ki, és olyan színészek játszanak benne, akiket mindig élvezet nézni. A sötét múlttal és még kevésbé biztató jövővel rendelkező főhőst például Benicio Del Toro alakítja, gyanúsan furcsa apját Anthony Hopkins, a megmentésre váró szende szűzt Emily Blunt, és a Mátrix Mr. Smith-je, vagyis Hugo Weaving is feltűnik gyanakvó detektívként a szürke brit tájban – ehhez képest mit számít a Hamlet-utalásokkal megtűzdelt sztori? Ami pedig magát a farkasszemélyt illeti, a rendező tisztában volt azzal az egyszerű horrorszabállyal, hogy amit csak alig látunk, az a legijesztőbb.  
Vízer
2010.02.08
|
The Wolfman
amerikai-angol horror, 110 perc, 2010
A viktoriánus Angliában nem könnyű a nemesemberek élete, pláne, ha időnként farkassá változnak.
Rendező:

Mark Romanek

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2010. február 11.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.