James Bond: Csak kétszer élsz

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
Heti kvízkérdésünk a következő: Ki a James Bond-szerep egyedüli, méltó szellemi örököse? Pontosan, a helyes megfejtés Sean Connery, bár némi jóindulattal a „Roger Moore” válasz is elfogadható. Akik Daniel Craigre tippeltek, végleg kiestek.
Már csak ennek szellemében is gigászi érvágást jelentett a titkosügynök számára, hogy a következő epizódban (Őfelsége titkosszolgálatában) a technikatanár külsejű George Lazenby-ra bízták megszemélyesítését. Ezúttal azonban még Sir Connery-t láthatjuk a vérgenya Blofeld elleni küzdelemben. Őt mellesleg a Halloween sorozat sebhelyes arcú dokija, Donald Pleasence alakítja.
 
A látszólag minden hájjal megkent Blofeld egy kialudt vulkán mélyén rendezte be főhadiszállását, innen irányítja bombabiztos konspirációját. Egy rejtélyes űrhajó teljes legénységével együtt elragad egy Föld körül keringő űrállomást. Az eset több mint gyanús. A szuperhatalmak nem tudják mire vélni a történteket, ezért felkészülnek a harmadik világháborúra. Ebben a helyzetben csupán egy ember segíthet: James Bond. 
kirsch
2009.11.27
|
You Only Live Twice
angol kalandfilm, 111 perc, 1967
Rendező:

Lewis Gilbert

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.